Utolsó kommentek

  • Rio Arnett: Klassz az oldal, jó, hogy sok minden egy helyen megvan. Csupán figyelmetekbe ajánlanék egy oldalt,... (2012.05.27. 11:03) Sorozatokról röviden
  • DeadBodiesEverywhere: Szia, megvettem a kártyát, szétvágtam microsim -nek, beraktam az Ipadba, szépen működik, A forgal... (2011.02.02. 19:08) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Elég szarul van leírva, és az eladók sincsenek a toppon általában. A csomagokat is a 3000-ből vesz... (2010.12.29. 00:55) Mire jó az iPad?
  • DeadBodiesEverywhere: Értem. Vhogy nekem ez a csomag és 5ft/MB nem jött át mint különbség. Azt hittem h rátöltöm a 3000... (2010.12.28. 23:10) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Hi, Nem így működik. A ReloadNet-nek két féle működési lehetősége van. Rakszr rá mondjuk 5000 ft-... (2010.12.28. 06:55) Mire jó az iPad?
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

Nike+

Konnektor.org - Dewla Blog Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Podcast Feed


All time favorites

Star Trek: Voyager, DS9, TNG
Buffy
Angel
Veronica Mars
Firefly
Sopranos

iPhone 4 hands-on

2010.08.13. 10:33 Dewla

Nemrég volt a kezemben egy iPhone 4. Lehet ez mostanra már nem annyira nagy szám, de valahogy úgy alakult, hogy csak most kerültem érintésközelbe az Apple új telefonjával. Az első benyomásom amikor kézbevettem az volt, hogy hú de "éles". Tovább forgatva, a telefont tovább erősödtt az az érzés, hogy ez egy hideg barátságtalan eszköz. Nem azt akarom ezzel mondani, hogy nem szép, mert az. Csak jobb volt újra kézbe venni a 3GS-t, ahogy az íves hátlapjával a kezembe lapul. Emberközelibbnek éreztem. Csupa fém és üveg az iPhone 4 és az éleket sokkal jobban érezni. Szóval picit jégkirálynő érzésem volt a készhezvétel első pillanatában, míg a 3GS a "szomszéd lány" ha érthethő a hasonlat.

Némi nyomkodást követően rögtön szembe ötlik, hogy a kijelző remek. Az új kijelző egyébként tipikusan olyan dolog, amivel el lehet adni a készüléket, de az ember kb. 3 nap után szokja meg és veszi természetesnek, cserébe ha kezébe akad egy régebbi iPhone akkor azon fog gondolkozni, hogy hogyan tudta ezt a pixelességet eddig elviselni. Az iPad-be nagyon várok már egy ilyen szintű kijelzőt, mert a kis betűk tényleg olvashatóbbak rajta. Nemrég az iPhone 4 retina diskplay 326 ppi sűrűség alapján  kiszámoltam (ismert a pixelek sűrűsége, valamint az iPad 10 colos kijelzőjének a területe és az oldalak aránya is), hogy az iPad-nek kb. 1600x1200-as felbontásúnak kell lenni, hogy retina display-nek lehessen nevezni. Szóval a kijelző tényleg szép, és a kontrasztja szemmel láthatóan jobb, a feketék feketébbek, a színek teltebbek. Olyan érzés volt rajta bármit nézegetni, mint amikor először néztem HD-s tv-n dolgokat. Minden tisztább, sokkal több részlet látszik. Nekem egyből az ugrott be, hogy ez valójában egy iPhone HD.

Az iOS4-es szoftver nem tartogatott meglepetéseket a saját telefonomról más imsertem az újdonságokat, a sebességben egészen minimálist előrelépést tapasztaltam általános működés közben, iMovie videó vágás közben az új proci biztosan látványosabb eredményeket produkál.

A fényképezőgépet egy mesterséges fénnyel közepesen megvilágított szobában próbálgattuk, valamivel job képet kaptunk, mint a 3GS-el, de én nem voltam tőle elájulva. A lenti két képen talán látszik, hogy a fölső iPhone 4-el készült képen élénkebbek a színek és kevesebb a zaj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A vakunak én nagyon örülök a lenti kép olyan fényviszonok között készült ami esetében én a 3GS-el meg sem próbáltam volna fényképezni.

Összefoglalva nagyon klassz telefon az iPhone 4. Akinek 3GS-e van és nem tud kedvező áron előfizetéssel hozzájutni annak szerintem nem kötelező az upgrade, de sima 3G-ről 4-re váltani elképesztő ugrás lesz. Igazolódni látszik az a sok helyen hangoztatott vélekedés, hogy két generációnként érdemes igazán váltani az Apple telefonjai esetében. Igaz ez a első generációs és a 3GS relációjában valamint a 3G és a 4 esetében is. Ez a tétel végtelenül racionális bár én eddig nem bírtam várni két évet egy telefonnal és szép sorban mindig vettem az újakat. Tekintve, hogy lejár a hűségem mire kijön az iPhone 4 szinte biztosan beszerzek egyet ha megérkezik. Abban reménykedek, hogy addigra lesz fehér modell, hátha fehérben picit barátságosabb a telefon, mint feketében.

 


2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dewla.blog.hu/api/trackback/id/tr262218582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása