Utolsó kommentek

  • Rio Arnett: Klassz az oldal, jó, hogy sok minden egy helyen megvan. Csupán figyelmetekbe ajánlanék egy oldalt,... (2012.05.27. 11:03) Sorozatokról röviden
  • DeadBodiesEverywhere: Szia, megvettem a kártyát, szétvágtam microsim -nek, beraktam az Ipadba, szépen működik, A forgal... (2011.02.02. 19:08) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Elég szarul van leírva, és az eladók sincsenek a toppon általában. A csomagokat is a 3000-ből vesz... (2010.12.29. 00:55) Mire jó az iPad?
  • DeadBodiesEverywhere: Értem. Vhogy nekem ez a csomag és 5ft/MB nem jött át mint különbség. Azt hittem h rátöltöm a 3000... (2010.12.28. 23:10) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Hi, Nem így működik. A ReloadNet-nek két féle működési lehetősége van. Rakszr rá mondjuk 5000 ft-... (2010.12.28. 06:55) Mire jó az iPad?
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

Nike+

Konnektor.org - Dewla Blog Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Podcast Feed


All time favorites

Star Trek: Voyager, DS9, TNG
Buffy
Angel
Veronica Mars
Firefly
Sopranos

Flight of the Conchords

2008.09.01. 18:16 Dewla

A Flight of the Conchords egy új-zélandi folk paródia duó neve. Tavaly nyáron egy sorozat is készült velük a főszerepben ugyan ezzel a névvel. A bejegyzés elsősorban a sorozatról szól, bár a kettő összefügg, hiszen a sorozat a Flight of Conchords nevű új-zélandi duó boldogulásáról szól New Yorkban.

Nehéz erről a sorozatról írni, ezt látni kell. Egész egyszerűen zseniális. A karaterek, a párbeszédek, az új-zélandi akcentus.  A két szerencsétlen főszereplő, az újzélandi követségen dolgozó menedzserük szintén telitalálat. Amikor pedig minden részben kb. kétszer dalra fakadnak akkor jön aztán a fetrengés, mert amit ezek a zenében levágnak az valami fergeteges. Kötelező, kult, tele van alap dumákkal, egész egyszerűen király.

Sok dal kapcsán azért jut eszembe róluk az Emil Rulez, mert náluk láttam azt, hogy teljesen komolytalan dologról tudnak profin hangszerelt és eljátszott dalokat készíteni. A zene nagyon jó és igényes, de közben a szöveg meg teljesen komolytalan. Engem már megvett aki ilyeneket ír:

"The manager, Bevin, starts to abuse me
Hey man, I just want some musely"

vagy

"The humans are dead.
We used poisonous gases,
And we poisoned their asses"

Kedvenc ROBOT c. számom a sorozatban: 

 Nem állítom, hogy mindenkinek bejönne a sorozat, sőt szinte biztos vagyok benne, hogy sokan helyből utálnák. De aki rá tud hangolódni az valami egészen hihetetlenül humoros és kreatív produkciót láthat. Nálam egyértelműen 10/10. Amióta befejeztem csak ma 3x hallgatom meg a soundtrack-jét, ami kötelezően beszerzendő annak akinek bejött a sorozat.

Bónuszként itt van még egy kedvcsináló trailer: 

 Ajánlom még megtekintésre a Frodo Don't Wear the Ring c. számot, elképesztően nagy! Érdemes beírni a Youtube-ra hogy Flight of the Conchords, és a népszerűbbeket megnézni.

 


3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dewla.blog.hu/api/trackback/id/tr51643612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jofkov · http://www.digitalbridge.hu 2008.09.07. 03:24:06

En is mindig nezem,ha van idom,mert nagyon allatok:-) Nem egy Generation Kill!:-)

2008.10.28. 23:19:23

jópofa darab, de az angollal küzdök néha, pedig elvileg valamikor tudtam.. :-)

Dewla · http://konnektor.org 2008.11.24. 11:33:35

Parci, én berendeltem DVD-n, ott van angol felirat pont most nézem újra. Szerintem ne hibáztasd magad, hogy nem érted a hadarva énekeld új-zélandi akcentust :)
süti beállítások módosítása