Utolsó kommentek

  • Rio Arnett: Klassz az oldal, jó, hogy sok minden egy helyen megvan. Csupán figyelmetekbe ajánlanék egy oldalt,... (2012.05.27. 11:03) Sorozatokról röviden
  • DeadBodiesEverywhere: Szia, megvettem a kártyát, szétvágtam microsim -nek, beraktam az Ipadba, szépen működik, A forgal... (2011.02.02. 19:08) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Elég szarul van leírva, és az eladók sincsenek a toppon általában. A csomagokat is a 3000-ből vesz... (2010.12.29. 00:55) Mire jó az iPad?
  • DeadBodiesEverywhere: Értem. Vhogy nekem ez a csomag és 5ft/MB nem jött át mint különbség. Azt hittem h rátöltöm a 3000... (2010.12.28. 23:10) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Hi, Nem így működik. A ReloadNet-nek két féle működési lehetősége van. Rakszr rá mondjuk 5000 ft-... (2010.12.28. 06:55) Mire jó az iPad?
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

Nike+

Konnektor.org - Dewla Blog Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Podcast Feed


All time favorites

Star Trek: Voyager, DS9, TNG
Buffy
Angel
Veronica Mars
Firefly
Sopranos

Cloverfield VIP

2008.02.11. 15:02 Dewla

 
Tegnap megnéztük a Cloverfield című filmet az Aréna Plázában található VIP termek egyikében. A film szerintem tök jó, full para az egész, keveréke a Blair Witch-nek és a Világok Háborújának. Tehát buliznak a fiatalok, élik az életüket, egyszercsak egy hatalmas valami elkezdi feltrancsírozni New York-ot és a benne élőket. Az eseményeket a fiatalok szemszögéből látjuk, ami annyiban újszerű, hogy a körülmények teljesen ismeretlen számunkra. Nem tudjuk honnan jött, pontosan mit akar, igazából azt sem tudjuk hogy néz ki pontosan (és azok is maradnak). Csak a tragédia eseményei vannak megörökítve az egyik fitalanál lévő kamera segítségével. Az mondjuk sokat mond már a legeljén hogy a felvétel a védelmi minisztérium birtokában lévő anyag, mely készült a korábban "Central Park" néven ismert területen. Jópofának találtam még azt, hogy a film kerek 90 perc, mert ugye 90 perces kazi volt a kamerában.

Érdekes egyébként, hogy New York mennyire ingerli a film készítőket arra, hogy lerombolják. Világok Harca, Armageddon, I am Legend, The Day after Tomorrow. Persze ennek nyilvánvalóan az az oka, hogy valahol New York nem csak Amerika, hanem az egész nyugati civilizáció szimbóluma is.

Na és akkor most pár szót a moziról. Kezdjük a fekete levessel, egy darab jegy 2990 Ft. Ez elsőre igen sokkoló volt, pláne úgy, hogy a kiváló internetes jegyfoglalási rendszer 1640 Ft-ot jelzett, aztán amikor a pénztáros közölte, hogy mennyi lesz a három jegy, akkor azért néztem egyet. Lássuk pontosan mit is kapunk ezért. Nem kell sorban állni, ami vasárnap eset a kb. negyed órás sort elnézve igen pozitív dolog volt. A Cloverfield-et még nem adják sehol, tehát premier előtti vetítés volt. A mozi előtt van egy váró, ami leginkább a repterek business váróihoz hasonlít. Van Wifi, kényelmes fotelek, van egy svédasztal rajta gyümölcsök, sajt, sonka, chips, sütik. Ezeken kívül a büféből is korlátlan a fogyasztás, tehát popcorn, nachos, üdítő. Ugyan itt lehet még kérni bort, pezsgőt, sört, kávét. Belül a moziban egy öt soros terem fogad, hatalmas, de tényleg hatalmas bőrfotelekkel, amelyeknek motoros háttámlájuk és lábtartójuk van, tehát az ember kvázi fekszik bennük, még kinyújtott lábbal sem lehet elérni az elülső sort. A vászon persze kisebb, mint mondjuk egy multiplexes nagyteremben, de az egész terem kisebb, amitől barátságosabb a légkör.

A Homáron egyébként egy elég elrettentő írás jelent meg a moziról, egymást a sonkatkercskért felöklelő emberekről, 4 fős családról akik 9 főnyi kaját cipeltek be magukkal a büfébe. Szerencsére ilyesminek mire mi mentünk nyoma sem volt, teljesen kultúráltan normálisan viselkedett mindenki.

Konklúziók: Nem éri meg annak, aki heti többször jár moziba, mert azért drága a jegy. Annak sem éri meg, aki csak "beugrik" egy filmre, 5 perccel előtte érkezik, és a mozik büféjében sosem eszik-iszik semmit, és megy tovább.

Ahogy én számoltam a mi mozi/pláza látogatási szokásinkkal ez egyszerűen megéri. Le is vezetem miért. Normál mozijegy 1300, popcorn+üdító 1000. Tehát a normál moziban is kifizetünk 2000-2300 ft-ot fejenként. Amikor moziba megyünk előtte általában körbenézünk az üzletekben, sétálgatunk, és a mozi előtt szinte mindig beülünk valahova egy kávéra, borravalóval 400 ft/fő értékben. Ha legközelebb vásárlás+mozi a program, akkor mozi előtt a váróban fogyasztjuk el az amúgy igen kiváló kávét. 2700 ft-nál járunk fejenként, tehát 300 ft-ot fizetünk ki konrétan azért a kis sajtért-zöldségét-pohár borért, azért hogy nem kellett sorban álni, valamint a pazar bőfotelekben történő terpeszkedésért, és premier előtti film fogyasztásáért. Így már szerintem teljesen megéri a dolog. Én kb. havonta-kéthavonta egyszer megyek moziba, ezentúl biztos a VIP-t fogom preferálni.


1 komment

Címkék: más

A bejegyzés trackback címe:

https://dewla.blog.hu/api/trackback/id/tr32334958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ifa 2008.02.13. 00:15:14

Vasárnap én is az Arénában voltam moziban :) csak én a T-Rex-et (imax 3D) néztem a kölykökkel. Ha lenne film (3D), akkor szerintem ezt otthon is lehetne nyomatni, persze kisebb a képernyő, nincs periférikus látótérben semmi, de sztem akkor is vicces lenne.
Egyébként a film alatt végig technikai probléma volt, a szinkron teljesen el volt csúszva A vetítés végén bejött egy csajszi, elnézést kért, lepecsételte a jegyeket és azzal új jegyet lehet venni a kasszánál akármelyik filmre. Sztem korrektek voltak.
süti beállítások módosítása