Utolsó kommentek

  • Rio Arnett: Klassz az oldal, jó, hogy sok minden egy helyen megvan. Csupán figyelmetekbe ajánlanék egy oldalt,... (2012.05.27. 11:03) Sorozatokról röviden
  • DeadBodiesEverywhere: Szia, megvettem a kártyát, szétvágtam microsim -nek, beraktam az Ipadba, szépen működik, A forgal... (2011.02.02. 19:08) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Elég szarul van leírva, és az eladók sincsenek a toppon általában. A csomagokat is a 3000-ből vesz... (2010.12.29. 00:55) Mire jó az iPad?
  • DeadBodiesEverywhere: Értem. Vhogy nekem ez a csomag és 5ft/MB nem jött át mint különbség. Azt hittem h rátöltöm a 3000... (2010.12.28. 23:10) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Hi, Nem így működik. A ReloadNet-nek két féle működési lehetősége van. Rakszr rá mondjuk 5000 ft-... (2010.12.28. 06:55) Mire jó az iPad?
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

Nike+

Konnektor.org - Dewla Blog Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Podcast Feed


All time favorites

Star Trek: Voyager, DS9, TNG
Buffy
Angel
Veronica Mars
Firefly
Sopranos

Apple for the People!

2007.12.05. 11:04 Dewla

Szeretném megosztani azt az egyik legfontosabb tapasztalást a kedves Olvasókkal mely a nemrégiben beszerzett alma logóval ellátott termékekkel  (iMac és iPhone) való együttélés során ért.

Röviden összefoglalva ez az, hogy az Apple a termékeit nekünk embereknek gyártja és úgy próbálja őket megtevezni hogy használatuk egyszerű és élvezetes legyen. Ez persze így nagyon marketing rizsa, kifejtem mire gondolok.

Miután megérkezett az iMac és az iPhone, Eszter az elmúlt egy hétben többet nyomogatta mindkettőt, mint az előző három év alatt az összes számítógépemet és telefonomat. Leült az gép elé, marháskodott a PhotoBooth-tal, felrakta a képeket az wiw-re, böngészgette nézegette, az iPhoto library-t , próbálgatta az iWeb-et. De olyan is volt, hogy percekig néztük az alábbi Leoprad-ba épített screen savert és versenyeztünk, hogy ki ismeri meg előbb a képet.A videón látható effektet a persze a saját képekből is tudja randomizálni. Milyen apróság, de mégis a dolog azt eredményezni, hogy kimegyek a konyhába egy kávéért, rápillantok a monitoromra, és meglátok egy csomó képet amiről eszembejut egy csomó emlék, amint összeáll egy újabb képpé. És mindig más képek. A korábbi emlékek és képek és vidám pillanatok beszivárognak a mindennapokba, és nem csak 5 évente egy nosztaliga roham következtében látom a képeket.




A szüleim átjöttek. Front Row-ban a TV-n megnyitottam az iPhoto libraryt és állatira örültek, mert egy csomó olyan képet láttak rólunk amit korábban a pc-n ott csücsült a Pictures\2007 könyvtárban. Itt rögtön láttak az eseményeket, kérdezték na és ebben mi van, és ebben...értelmét nyerte a digitális technika!

Az iPhone persze autómatikusan szinkronizálja az iPhoto libraryt, így gyakorlatilag a teljes kb. 2200 képból álló fotóalbumom ott van a zsebemben. (Megvan a "véletlenül van nálam pár kép a gyerekről" mém?) Számos embernek mutattám már meg, hogy hogy áll az építkezés, vagy hogy hogy néz ki a kutyám, stb.

Aztán a legmegdöbbentőbb az volt, amikor Eszter szülei a kedvenc Görög éttermünkben teljesen rálelkesedtek az iPhone-ra, és végignéztek rála vagy 300 képet, hihetetlenül élvezték ahogy újjal lehet lapozgatni, zoomolni a képeket. Aztán ahogy kijött a kaja átváltottunk slideshow mode-ba és onnantól úgy nézték evés közben a képeket, az iPhone meg egy ilyen áttűnő effektel pakolgatta 2 másodpercenként a képeket. És itt a lényeg az, hogy örömmel és élvezettel nyúltak az eszközhöz, és egyből tudták kezelni! Ha ez a készülék egy modern Windows Mobile eszköz lett volna, akkor a beszélgetés kimerült volna az új telefon száraz featúráinak ismertetésében, majd megállapítottuk volna hogy a technika hogy fejlődik. És akkor azt olvasom, a legújabb E-Ten mindentudó üdvöskéről, hogy a  VGA kijelzője miatt sajnos a tömörített filmeket nem tudja akadásmentesen lejátszani... (http://www.pdamania.hu/content/10062/)

És azt kell mondjam, hogy én is állatira élvezem, hogy örömet okoz a környezetemnek az általam birtokolt és használt technika. Ez a lényeg emberek, ez az amit tud és ért az Apple, és ez az amit valamiért a többiek még nem éreztek meg!

5 komment · 1 trackback

Címkék: mac iphone

A bejegyzés trackback címe:

https://dewla.blog.hu/api/trackback/id/tr26253051

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: blog • netman • sk 2007.12.17. 18:45:31

Csemege (2007dec05)Mai netes csemegézés eredménye: Dewla mai “Apple for the People!” című posztja nagyon megfogott. Minden benne van. Kötelező olvasmány. iJoe elindította blogjának legújabb verzióját, amit Napló 3.0-nak nevezett el. (Tudom,…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ulkesh 2007.12.05. 19:30:35

"És akkor azt olvasom, a legújabb E-Ten mindentudó üdvöskéről, hogy a VGA kijelzője miatt sajnos a tömörített filmeket nem tudja akadásmentesen lejátszani... "

Ez az iPhone esetében nem gond, mert a divx-et amivel az E-ten-nek gondja van, fel sem ismeri :)

Dewla · http://konnektor.org 2007.12.05. 20:32:27

Ulkesh részben jogos az észrevétel, de a lényeg itt most nem a tudás-nemtudás, hanem a megvalósítás mikéntje. Amit az iPhone tud az szinte hibátlan, példás körítéssel, innovatív kezelőfelülettel. Pont azért szerethető mert nem fordulhat elő vele olyan hogy "tudja de akad". Szemléletbeli különbség van a gyártók között. És szerintem nekünk felhasználóknak az Apple szemlélet jobb.

netman · http://justnetman.com 2007.12.10. 23:57:03

Igen. Pont itt a lényeg. Azon dolgok nagy részét, amit az Apple termékei tudnak, meg lehet kapni (hellyel-közzel) más készülékektől, gépektől is, DE azt a fajta felhasználó-barátabbá tételét a dolgoknak nem kapod meg más készülékektől.
Általában azzal szokták fikázni az iPhone-t, hogy "szar... még 3G sincs benne...". Tényleg nincs (még). Az Apple nem engedi meg magának, hogy valami olyat tegyen a termékébe, ami nem működik megfelelően (jelen esetben: túl sok energy-t fogyasztana az aksiból).

Dewla · http://konnektor.org 2007.12.12. 12:03:59

hát kérdéses annak az igazsága, hogy a 3G akksi miatt maradt e ki, vagy csak egyszerűen így kezdték el 2 évvel ezelőtt fejleszteni aztán már nem akartak kapkodni, és azt gondolták, hogy a hype meg a marketing meg maga a termék úgyis eladja magát. Sokan fikázzák úgy általában az Apple cuccokat, leginkább azért szerintem mert ellenérzést vált ki az Apple dolgokat használók lelkesedése és önamgukat felsőbbrendűnek és trendibbnek tartása. Nameg persze az Apple cuccok ára és Magyarországon emiatt hozzá társuló sznobéria. Egy Macbook Pro akárhogy nézzük 500K. Ezt azért nem engedheti meg magának akárki.
süti beállítások módosítása