Utolsó kommentek

  • Rio Arnett: Klassz az oldal, jó, hogy sok minden egy helyen megvan. Csupán figyelmetekbe ajánlanék egy oldalt,... (2012.05.27. 11:03) Sorozatokról röviden
  • DeadBodiesEverywhere: Szia, megvettem a kártyát, szétvágtam microsim -nek, beraktam az Ipadba, szépen működik, A forgal... (2011.02.02. 19:08) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Elég szarul van leírva, és az eladók sincsenek a toppon általában. A csomagokat is a 3000-ből vesz... (2010.12.29. 00:55) Mire jó az iPad?
  • DeadBodiesEverywhere: Értem. Vhogy nekem ez a csomag és 5ft/MB nem jött át mint különbség. Azt hittem h rátöltöm a 3000... (2010.12.28. 23:10) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Hi, Nem így működik. A ReloadNet-nek két féle működési lehetősége van. Rakszr rá mondjuk 5000 ft-... (2010.12.28. 06:55) Mire jó az iPad?
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

Nike+

Konnektor.org - Dewla Blog Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Podcast Feed


All time favorites

Star Trek: Voyager, DS9, TNG
Buffy
Angel
Veronica Mars
Firefly
Sopranos

Angel

2007.12.05. 10:29 Dewla



Sorozatok terén az utóbbi időben némi változás állt be a kialakult rendszerbe. Eddig az volt, hogy a héten kijött sorozatokat szépen pont meg tudtuk nézni, talán csak a Dirty Sexy Money gyűlt egy későbbi darálásra. Egy pár hete aztán valahogy megnéztünk egy Angel részt. (Az Angel c. sorozat ugye a Buffy spinoffja, a vámpírvadászos sorozat egyik legizgalmasabb karakterére Angel-re a lélekkel rendelkező vámpírra épül.)

Az Angel S1 akkor kezdték el adni, amikor a Buffyból a S4-et. Ekkor fanatikus módon netről a Buffy-Angel time line-t levadászva (http://answers.google.com/answers/threadview?id=211562) néztük párhuzamosan a két sorozatot, hogy a crossoverek (a két sorozat közötti összefonódások) pont jól jöjjenek ki. Aztán a Buffyt annyira megszerettük, hogy nem bírtuk az olyan részeket, hogy akkor most 4 azért a Buffyhoz képest jóval gyengébb Angel-t kéne megnézni, közben a Buffy tök izgalmas. Szóval az Angel S1 után hanyagoltuk a fanatikus timeline nézést, és a Buffy S5-6-7-et már Angel nélkül néztük meg. Amikor egy hét évadból álló sorozatbank egyszercsak vége szakad, akkor picit olyan mintha egy családtag hiányozni, hiszen majdnem mindennap velünk volt több, mint 3 hónapig.

Ekkor az a hiba következett be, hogy az Angel S2-höz csak szinkronosan sikerült hozzájutni. A szinkron bűn rossz, teljesen amatőr. Egyszerűen nézhetetlen lett tőle az egész sorozat, 5 rész után letettük, azt hittük a sorozat a rossz. Angel hangja egyébként Német Kristóf alias Géza a Barátok Köztből. Csak az, hogy Géza is nagy bőrdzsekiben járt a BK-ban, nem jelenti azt, hogy N.K. alkalmas egy ilyen összetett karakter hiteles szinkronizálására.

A változást az indította el, hogy sikerült fellelni egy magyar-angol szinkronos változatot, és ekkor angol szinkronnal újra nekivágtunk, és láss csodát minden megváltozott és jó lett a sorozat. Most a harmadik évad közepén járunk és nagyon izgalmas. Gyakorlatilag hetek óra nem néztünk mást, kizárólag a Heroes tud beférkőzni most az Angel részek közé az is csak az én nyomásomra. (azért én még a heti How I Met Your Mother-Big Bang Theory-etc szitkom adagomat megnézem). A többi csak gyűlik, gyűlik. Szeretem amikor egy sorozatból még sok rész van és befészkeli magát tartósabb időre. Ilyenkor lehet igazán együtt élni as szereplőkkel és a sztorival, követni a karakter fejlődést. Sajnos egyenlőre a láthatáron sincs utódjelölt. De nem baj, van még vagy 50 rész hátra.

Szóval most Angel megy nálunk. Azért nem Buffy szint, de még mindig nagyon ott van. Jók a karakterek (még az idegesítő is jól idegesítő...), remek dialógok, sok utalás, kombinálva a jól kitalált egy részes rejtélyek az egész évadon átívelő main sotry arch-al. Érződik, hogy Josh Whedon nagyon érti a dolgát. Buffy-Angel-Firefly. És ez mind ugyan attól az embertől. He is a fucking genious. Ilyenben kéne járni mindig:






















@



2 komment

Címkék: sorozatok

A bejegyzés trackback címe:

https://dewla.blog.hu/api/trackback/id/tr81253018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zs 2008.01.04. 14:39:52

Angelnek van 6. évada ?
Vagy elfogyott a támogatás ,és ezért nem készült 6. évad ?

Dewla · http://konnektor.org 2008.01.04. 16:44:03

Hasonló a helyzet az Angel S6-al, mint a Buffy Season 8-al, azaz sorozat nem lett, hanem képregényben folytatják. Eddig két szám jelent meg Angel: After the Fall címmel. Bővebben:

en.wikipedia.org/wiki/Angel:_After_the_Fall

süti beállítások módosítása