Utolsó kommentek

  • Rio Arnett: Klassz az oldal, jó, hogy sok minden egy helyen megvan. Csupán figyelmetekbe ajánlanék egy oldalt,... (2012.05.27. 11:03) Sorozatokról röviden
  • DeadBodiesEverywhere: Szia, megvettem a kártyát, szétvágtam microsim -nek, beraktam az Ipadba, szépen működik, A forgal... (2011.02.02. 19:08) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Elég szarul van leírva, és az eladók sincsenek a toppon általában. A csomagokat is a 3000-ből vesz... (2010.12.29. 00:55) Mire jó az iPad?
  • DeadBodiesEverywhere: Értem. Vhogy nekem ez a csomag és 5ft/MB nem jött át mint különbség. Azt hittem h rátöltöm a 3000... (2010.12.28. 23:10) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Hi, Nem így működik. A ReloadNet-nek két féle működési lehetősége van. Rakszr rá mondjuk 5000 ft-... (2010.12.28. 06:55) Mire jó az iPad?
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

Nike+

Konnektor.org - Dewla Blog Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Podcast Feed


All time favorites

Star Trek: Voyager, DS9, TNG
Buffy
Angel
Veronica Mars
Firefly
Sopranos

Új ház és új design

2008.12.05. 11:38 Dewla

Éljen, éljen, új a design, az előző minimal-black névre hallgatót már nagyon untam. Remélem mindenkinek tetszik az új ruha, a fejlécben szerintem az Harman Kardon erősítő nagyon cool :) Updateltem a nézett sorozatokat és a játékokat is.

Ami még talán a blog új ruhájánál is nagyobb hír, hogy kész az új ház, egyedül a kert van ramaty állapotban (értsd: sártenger), de azzal majd tavasszal törődünk. Vasárnap költözés, jelenleg három helyen vannak szétszórva  cuccaink, innen hordunk most be mindent az új helyre. A költözés természetesen a blog szűk értelemben vett témáját is érinti, hiszen most lesz összeállítva végleges formájában a nappali szórakoztató központja. TV a falon, a KEF hangfalak mértanilag kimérve a legideálisabb helyen, stb. Nagyon izgat, hogy milyen lesz a végeredmény annak ellenére, hogy már minden komponensét használom a rendszernek egy ideje, de most kerül minden a végső helyére. Monstre bejegyzés várható ha elkészül.

Az új házban még nincs internet, és a hálózati eszközök is hiányoznak. Valószínűleg jailbreakelt iPhone-nal fogok kénytelen netezni a Macbook Pro-val amíg be nem kötik a netet. Szükség még lesz egy rack-szekrényre, 20 portos gigatbites patch panelre, switch-re, routerre, és egy NAS-ra (700m CAT6-os ethernet kábel a falakban!). Ezek beszerzése folyamatban. A következő két hét feladata, hogy a WC papír tartótól a NAS-ig minden dolgot a helyére tegyünk.

A ház szerintem nagyon jól sikerült, köszönhetően a kiválló építésznek, belső építészenk, kivitelezőnek és az ő embereinek, valamint a műszaki ellenőrnek. Elképesztő mennyiségű munka és energia van abban hogy elkészült. Nagyon-nagyon-nagyon-nagyon sok pénzt kéne fizetni hogy most ezt újre kezdjem. Több, mint egy év  (14 hónap) folyamatos intézés, utánajárás, és döntéshelyzetek százai után most eljött végre, hogy élvezhetjük. Azon kívül, hogy a költségvetés sajnos jelentősen kitoldódott az eredeti tervhez képest semmilyen nagyon komoly horrorisztikus történet nem volt, amit most le is kopogok ("kopp-kopp-kopp").

Nagyon nagy dolog, hogy valaki 30 éves korában saját (ráadásul a saját ízlésének megfelelően kialakított!!!) házba tud költözni. Igaz jócskán eladósodtunk, de az egész nem el sem kezdődhetett volna a szüleink és a családunk nélkül, akik minden létező szempontból velünk voltak segítettek, erejükön felül támogattak, és segítő kritikával próbáltak minket a helyes irányba terelni. Innen is óriási hála és köszönet nekik ezért!


2 komment

Címkék: más

A bejegyzés trackback címe:

https://dewla.blog.hu/api/trackback/id/tr40805643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ifa 2008.12.07. 00:59:09

Majd szólj, mikor lesz a házavató! ;)

Jofkov · http://www.digitalbridge.hu 2008.12.07. 21:12:38

Gratula! Bizony, nagy szo ez!
süti beállítások módosítása