Utolsó kommentek

  • Rio Arnett: Klassz az oldal, jó, hogy sok minden egy helyen megvan. Csupán figyelmetekbe ajánlanék egy oldalt,... (2012.05.27. 11:03) Sorozatokról röviden
  • DeadBodiesEverywhere: Szia, megvettem a kártyát, szétvágtam microsim -nek, beraktam az Ipadba, szépen működik, A forgal... (2011.02.02. 19:08) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Elég szarul van leírva, és az eladók sincsenek a toppon általában. A csomagokat is a 3000-ből vesz... (2010.12.29. 00:55) Mire jó az iPad?
  • DeadBodiesEverywhere: Értem. Vhogy nekem ez a csomag és 5ft/MB nem jött át mint különbség. Azt hittem h rátöltöm a 3000... (2010.12.28. 23:10) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Hi, Nem így működik. A ReloadNet-nek két féle működési lehetősége van. Rakszr rá mondjuk 5000 ft-... (2010.12.28. 06:55) Mire jó az iPad?
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

Nike+

Konnektor.org - Dewla Blog Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Podcast Feed


All time favorites

Star Trek: Voyager, DS9, TNG
Buffy
Angel
Veronica Mars
Firefly
Sopranos

iPhone 2.0 update

2008.07.20. 18:05 Dewla

 

A mai nap reggelre az iPhone Dev Team kiadta a Pwnage Tool-t az új 2.0-ás firmware-hez. Ez nagyjából azt jelenit, hogy a progit ráengedjük a gyári firmware-re, az egy kicsit kotyvaszt vele, és készít egy un. custom firmwaret. Aztán ezt a firmware-t tesszük fel a telefonra és egy függetlenített 2.0-ás szoftvert futtató iPhone-t kapunk. Én gyakorlatilag pár órával a launch után belevágtam a frissítésbe, és gyakorlatilag az elején némi bénázást leszámítva (sehogy sem sikerült recovery mode-ba raknom a telefont) viszonylag simán ment. Windows-os 

barátaim számára egy step-by-step guide elérhető itt

A szoftver két leglényegesebb újítása a Microsoft Exchange támogatás és az Application Store.

Az AppStore az ami igazán érdekes. Innen lehet megvásárolni hivatalosan a 3rd party alkalmazásokat. Ezek között vannak ingyenesek és fizetősek is. Ki is próbáltam a működését (arról hogy hogyan majd nemsokára), vettem egy mértékegység átváltó programot 0.99 USD-ért, valamint egy nagyon tuti ingyenes Remote nevű alkalmazást, amivel az iPhone-nal vezérelhetjük a számítógépünkön lévő iTunes Libraryt. Kereshetünk a számok és playlistek között, amikor játszunk egy számot bejön a cover art, szóval nagyon kultúrált, egyből működött. Király dolog.

A többi újítás, mint pl. a kereshető kontaktok, vagy a több e-mail kiválasztásának a lehetősége kellemes lehetőségek, inkább bugfixek mint újdonságok. Nekem ezek nélkül is remekül ment a telefon kezelése, de azért jó hogy vannak. Újdonság még, hogy ha a számológépet vízszintes helyzetbe forgatjuk a telefont, akkor a számológép átváltozik tudományos számológéppé (vagy hogy mondják magyarul a scientific calculatort). Ami még valóban hasznos, hogy végre le tudunk menteni képeket a weboldalakról. Kellemes dolog az is, hogy most már iWork és Powerpoint file-okat is meg tudunk nézni a telefonról. Az .Mac útódját a MobileMe-t is támogatja most már a telefon. Ezt még nem próbáltam, de remélem sikerül nemsokára.

Egy szóval az iPhone eddig is remek volt, most egy csomó dolgot kijavítottak, egyszóval the worlds best phone just got better.

A legjobb magyarországi iPhone knowledge base-t itt találjuk. Thanks to Plastik.hu

Kedvenc applikációm az Appstoreból az ingyenes Phonesaber. Rögtönzött bemutató itt található: 

 


4 komment

Címkék: iphone

A bejegyzés trackback címe:

https://dewla.blog.hu/api/trackback/id/tr88576885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ben 2008.07.20. 22:57:39

Gratula az update-hez. Ez az AppStore tenyleg jopofa, de engem annyira nem dob fel, hogy hurra, vegre fizethetek az alkalmazasokert (es Mo-n meg sokak igy vannak ezzel sztem). Programok beszerzesere tovabbra is ott az Installer, aztan hajra. :D

Dewla · http://konnektor.org 2008.07.21. 06:25:08

Teljesen jogos a dolog...de az alkalmazások minősége SOKKAL jobb az appstoreban, tekintve, hogy az Apple nem enged bármit felrakni, ellenőrzi a minőséget.

Arról nem beszélve, hogy konkrétan tele van az Appstore ingyenes progikkal. Iszonyat jó 3D-s mahjongot találtam pl.

-Thingol- · http://iTouch.hu 2008.07.21. 12:09:23

na, majd nekiállok egyszercsak a táccsal.

-Thingol- · http://iTouch.hu 2008.09.03. 23:47:09

bocs az offért, te kerestél ilyet ma: Skype for iPhone (s4iphone.com/) :)
süti beállítások módosítása