Utolsó kommentek

  • Rio Arnett: Klassz az oldal, jó, hogy sok minden egy helyen megvan. Csupán figyelmetekbe ajánlanék egy oldalt,... (2012.05.27. 11:03) Sorozatokról röviden
  • DeadBodiesEverywhere: Szia, megvettem a kártyát, szétvágtam microsim -nek, beraktam az Ipadba, szépen működik, A forgal... (2011.02.02. 19:08) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Elég szarul van leírva, és az eladók sincsenek a toppon általában. A csomagokat is a 3000-ből vesz... (2010.12.29. 00:55) Mire jó az iPad?
  • DeadBodiesEverywhere: Értem. Vhogy nekem ez a csomag és 5ft/MB nem jött át mint különbség. Azt hittem h rátöltöm a 3000... (2010.12.28. 23:10) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Hi, Nem így működik. A ReloadNet-nek két féle működési lehetősége van. Rakszr rá mondjuk 5000 ft-... (2010.12.28. 06:55) Mire jó az iPad?
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

Nike+

Konnektor.org - Dewla Blog Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Podcast Feed


All time favorites

Star Trek: Voyager, DS9, TNG
Buffy
Angel
Veronica Mars
Firefly
Sopranos

[Wien] Eee PC

2008.03.28. 12:46 Dewla

Ezt is megnéztem. Ezt is megfogodstam, nyomkodtam. Az eszköz igen kiválló. Nem sokkal a Macbook Air után próbáltam ki, és rögtön láttam, hogy hordozható netezős-filmnézős játéknak mennyivel racionálisabb választás a maga 299 eurós árával. Persze műanyag, meg persze a kijelző, meg persze nincs rajta OS X. Viszont töredékébe kerül, nagyon-nagyon pici és kompakt, és arra amire kitalálták nagyon alkalmas. Szóval ez is a kéne kategória, és az ára is inkább mért egy "csak mert jópofa, majdcsak kihasználom" géphez. Persze igazából ez sem kell, mert amire ezt használnám azt mindent tud az iPhone. Összességében nagyon jó, és örvendetes iránynak tartom az olcsó és ultra hordozható számítógépek megjelenését a piacon. Azóta sorra jelennek meg a cikkek, és egyre több gyártó próbál meg betörni erre a piacra. Eddig csak a Sony csinált ilyesmi gépeket, még az Apple cuccokhoz mérten is aranyáron.

5 komment

Címkék: gadget

A bejegyzés trackback címe:

https://dewla.blog.hu/api/trackback/id/tr6400500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dewla · http://konnektor.org 2008.03.29. 19:11:50

Jó oké, tudom rá lehet hekkelni, de azért ez nem az igazi megoldás. Ismerősnek van, azt mondta csomót szívott vele, és sosem működött normálisan. Persze a vas is elég gyenge hozzá...Szerintem az OS X-nek az egyik nagy előnye a stabilitás származik abból, hogy fix hardverek fut alig pár alkatrészt kell támogatnia. Namost ha bármire ami nem apple ráhekkelik, ez bukni látszik. Ez a véleményem az OSX86 projectről is. PC-s koromban felraktam a pc-re a Tiger-t. Ment is végülis, de messze nem hozta azt, mint most az iMac.

Mordon 2008.03.31. 18:07:52

Mióta az Apple gépei Intel alapú PC-k és mióta elérhető az EFI emuláció PC-re, azóta ha nem túl egzotikus a hardvered, akkor ugyanolyan stabil az OSX86-os rendszer, mint az eredeti Apple.
Minden gyári frissítés is gond nélkül működik, semmi látható különbség a használat közben.

Dewla · http://konnektor.org 2008.03.31. 18:10:52

Hmm, ezt mondjuk jó tudni, lehet akkor nekem voltak egzotikus hardvereim...persze lehet olyan is, hogy valaki eleve úgy állítja össze a gépét hogy nézi a compatiblity chartokat és akkor biztos jó is lehet...de azért alapvetően nem túl sok szerintem az esély, hogy valakinek minden alkatrésze pont jó legyen. Meg aztán amikor jön a Leopard, a Tiger helyett, akkor megint kezdődik előről a mizéria. Nálam még így sem 100%-os helyettesítő a Hackintosh.

Mordon 2008.04.01. 19:57:31

"Meg aztán amikor jön a Leopard, a Tiger helyett, akkor megint kezdődik előről a mizéria."

Két ismerősöm használ PC-n OSX-et üzemszerűen (nincs is a gépükön más rendszer), mindketten Leopard-ot.
Egyikük egy Toshiba notesszel, másikuk egy Core2Duo-s asztali géppel.
süti beállítások módosítása