Utolsó kommentek

  • Rio Arnett: Klassz az oldal, jó, hogy sok minden egy helyen megvan. Csupán figyelmetekbe ajánlanék egy oldalt,... (2012.05.27. 11:03) Sorozatokról röviden
  • DeadBodiesEverywhere: Szia, megvettem a kártyát, szétvágtam microsim -nek, beraktam az Ipadba, szépen működik, A forgal... (2011.02.02. 19:08) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Elég szarul van leírva, és az eladók sincsenek a toppon általában. A csomagokat is a 3000-ből vesz... (2010.12.29. 00:55) Mire jó az iPad?
  • DeadBodiesEverywhere: Értem. Vhogy nekem ez a csomag és 5ft/MB nem jött át mint különbség. Azt hittem h rátöltöm a 3000... (2010.12.28. 23:10) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Hi, Nem így működik. A ReloadNet-nek két féle működési lehetősége van. Rakszr rá mondjuk 5000 ft-... (2010.12.28. 06:55) Mire jó az iPad?
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

Nike+

Konnektor.org - Dewla Blog Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Podcast Feed


All time favorites

Star Trek: Voyager, DS9, TNG
Buffy
Angel
Veronica Mars
Firefly
Sopranos

Dragonlance the Movie

2008.01.29. 10:41 Dewla


Hát ez is megvolt. Gimis éveink alapműve volt Margaret Weis és Tracy Hickman Dragonlance trilógiája. Talán az eredeti Star Wars trilógiához tudnám hasonlítani a hatását, annyira alap volt a fantasy univerzumban. Persze sokat dobott rajta, hogy szinte az első magyarul is megjelent AD&D világban játszódó regény volt. Lényeg a lényeg nagy rajongók voltunk. Egyszercsak a semmiből a trilógia első részét megrajzfilmesítették. Gondoltam jó ötlet lenne a régi társaságot összecsődíteni, és együtt megnézni. A retro szellmében volt dunakavics és zizi is.

Be kell valjam a film maga csalódás volt a dolog. Persze jó volt látni Raistlint és hasonló ikonikus karaktereket megelevenedni. Főleg nagyon király volt, hogy Raistiln hangját Kiefer "Jack Bauer" Sutherland adta, és azt kell mondjam nagyon jól. A legnagyobb hibája a filmnek az volt, hogy valami elmebeteg fejéből kipattant, hogy de jó lenne keverni a hagyományos 80-as évek He-Man és társai stílusú rajzfilmet a 3D-s CGI-vel. Ez azt jelenti, hogy a karakterek ilyen oldschool 2D-s módon vannak rajzolva (oldschool kifejezésre rules of the engagement poén: You mean from the time when they actually used the word oldschool?), viszont a sárkányok a sárkányfattyak és Takhisis pedig 3D-ben. Önmagában egyikkel sem lenne baj, de így együtt azt kell mondjam az eredmény kiábrándítóan szar. Milyen már amikor egy 2D-s karakter ledöf egy 3D-s szereplőt? Az alsó képen látható a két technika egyszerre. Ha ilyen távolság van közöttük még nincs baj, de amikor pl. csata van akkor borányosan gyenge lesz az egész. Azt nem értem, hogy az art director, vagy hasonló hogy nem vette észre azonnal, hogy ez halott ötlet, és vágta ki a francba az egészet? Maga a film egyébként picit gyerekes volt, ez nem lett volna baj, ha ezt nyíltan felvállalta volna, és nem próbálta volna párhuzamosan letolni a torkunkon a "hight-tech" 3D-s figurákat. Persze nem ez volt a lényeg, a film nézése közben jókat nosztalgiáztunk, röhögtünk és időnként elképesztően nerd beszólásokat nyomtunk (Na Raistlin ma már nem varászol többet, mert egy 3. szintű red mage...).

A vetítést Wii Boxing összecsapások előzték meg, ahol egyetlen menetet sem sikerült nyernem. Viszont a látvány amint felnőtt emberek hadonásznak önfeledten a tv előtt....Priceless!

Remélem nem kell a folytatásig várni, hogy újra összejöjjünk.


Szólj hozzá!

Címkék: más

A bejegyzés trackback címe:

https://dewla.blog.hu/api/trackback/id/tr44315950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása