Utolsó kommentek

  • Rio Arnett: Klassz az oldal, jó, hogy sok minden egy helyen megvan. Csupán figyelmetekbe ajánlanék egy oldalt,... (2012.05.27. 11:03) Sorozatokról röviden
  • DeadBodiesEverywhere: Szia, megvettem a kártyát, szétvágtam microsim -nek, beraktam az Ipadba, szépen működik, A forgal... (2011.02.02. 19:08) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Elég szarul van leírva, és az eladók sincsenek a toppon általában. A csomagokat is a 3000-ből vesz... (2010.12.29. 00:55) Mire jó az iPad?
  • DeadBodiesEverywhere: Értem. Vhogy nekem ez a csomag és 5ft/MB nem jött át mint különbség. Azt hittem h rátöltöm a 3000... (2010.12.28. 23:10) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Hi, Nem így működik. A ReloadNet-nek két féle működési lehetősége van. Rakszr rá mondjuk 5000 ft-... (2010.12.28. 06:55) Mire jó az iPad?
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

Nike+

Konnektor.org - Dewla Blog Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Podcast Feed


All time favorites

Star Trek: Voyager, DS9, TNG
Buffy
Angel
Veronica Mars
Firefly
Sopranos

Mai Windows szívás

2008.02.11. 15:27 Dewla

Egyszerűn kikivánkozik belőlem a dolog. Munkahelyi ügy, egy Windows 2000-et futtató számítógépbe kellett 2 db 750 Gb-os SATA merevlemezt oly módon illeszteni, hogy azokon un. mirror üzemmódban fussanak, azaz tükrözze az egyik a másik tartalmát. A gépen alaplapi nForce RAID vezérlő volt, vinyő rádug, raid setupban array létrehoz, Win2k összeomlik és sosem tér többet magához. WinXP Pro felrak, RAID vezérlő telepít, de hiába hoztam létre egy mirror-os raid array-t a bios-ban az oprendszer két független lemeznek látja. Igen kiválló kollégám ötlete volt, hogy konvertáljam őket dinamikus lemezzé, és ott be lehet állítani a tükrözést tök jól. Megcsinálom, tükrözés opció szürek. Guglizás, csak 2K Server és 2003 Server-en megy ez a funkció. Dammit. Gugli tovább, létezik megoldás: ha három file-ban Hex-editorban átírok 3 szót, és azokat felülírom az eredetiekkel akkor menni fog. Ez a három file a dmadmin.exe, a dmconfig.dll és a dmboot.sys.

A teljes tutorial megtalálható egyébként itt: http://www.vttoth.com/mirror.htm

Ezt követően telepítő lemezről boot, recovery konzol elindít, ami persze csak a windows konyvtárban enged manipulálni azon kívül nem, így ujraindít, filokat bemásol a win könyvtárba, újra recovery konzol, ott felülírni a file-okat, újraindít és kész is. Reboot, és MŰKÖDIK! Benne volt tehát a funkcionalitás csak nem volt bekapcsolva. Ez a Windows. És csak ilyen dolgok történnek. Összességében a dologgal elment fél nap.Az ötletet adó kollégam azt mondta: "Kell ez, ezek nélkül unalmas lenne az élet." Amióta Apple gépet használok otthon nem tudok vele egyetérteni, szimpatikusabb az "It just works".



1 komment

Címkék: rant

A bejegyzés trackback címe:

https://dewla.blog.hu/api/trackback/id/tr63334997

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prezzey · http://www.prezzey.net 2008.02.21. 17:37:07

Hú, ezt *így* lehet megcsinálni? Ez milyen durva!!!

Én belefutottam ugyanebbe a problémába kb. két éve, akkor úgy oldottam meg, hogy Linux föl, és rögtön lekezelte, ment mint az álom. (Azért nem azzal kezdtem, mert úgy éreztem, hogy kizárt, hogy meg tudnám csinálni Linux alatt, nem értek hozzá annyira. De minden gond nélkül ment, nem hittem a szememnek.) Persze az nem mindig megoldás, mert van hogy Windows kell a gépre :[ Habár öcsém gépében most is úgy van, hogy 4 db HDD egy RAID5 array (ilyenkor azért irigylem ;] ) ezen megy a Linux dolgozni, + 1 db HDD a "Windows vinyó", aminek a fő funkciója az MMORPG futtatás :D BTW, ez nagyon durva - amivel játszik, abban olyan csalásvédelem van, hogy OS exploitokat használ, és *ezért* nem megy Wine/Cedega/stb. alatt.
en.wikipedia.org/wiki/GameGuard
süti beállítások módosítása