Utolsó kommentek

  • Rio Arnett: Klassz az oldal, jó, hogy sok minden egy helyen megvan. Csupán figyelmetekbe ajánlanék egy oldalt,... (2012.05.27. 11:03) Sorozatokról röviden
  • DeadBodiesEverywhere: Szia, megvettem a kártyát, szétvágtam microsim -nek, beraktam az Ipadba, szépen működik, A forgal... (2011.02.02. 19:08) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Elég szarul van leírva, és az eladók sincsenek a toppon általában. A csomagokat is a 3000-ből vesz... (2010.12.29. 00:55) Mire jó az iPad?
  • DeadBodiesEverywhere: Értem. Vhogy nekem ez a csomag és 5ft/MB nem jött át mint különbség. Azt hittem h rátöltöm a 3000... (2010.12.28. 23:10) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Hi, Nem így működik. A ReloadNet-nek két féle működési lehetősége van. Rakszr rá mondjuk 5000 ft-... (2010.12.28. 06:55) Mire jó az iPad?
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

Nike+

Konnektor.org - Dewla Blog Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Podcast Feed


All time favorites

Star Trek: Voyager, DS9, TNG
Buffy
Angel
Veronica Mars
Firefly
Sopranos

Gondolatok az iPad körül

2010.04.12. 13:03 Dewla

Akik visszjáró olvasók azoknak talán fucsa, hogy nem sokat írtam az iPad-ről a bemutató óta. Ennek az oka leginkább az, hogy egyenlőre nincs saját példányom de tervezem a beszerzést. Leírtak már szinte mindent az eszközről a különböző külföldi és magyar oldalakon én most csak a saját gondolataimat írnám le, nem ismertetnék jellemzőket, és különböző tulajdonságokat.

  • Az Apple most az iPhone-hoz hasonlóan megint olyan irányba tett lépést amivel olyan áttörést ért el, mint annak idején az iPhone-nal. Sőt talán még nagyobb dolog, ugyanis egy új piacot hozott létre (market stretching). Tette ezt az iPhone OS és az AppStore platformra alapozva, hatásos marketing akcióval (total hype). Egy új piaci szegmens létrehozásában mindig meg van az az előny, hogy amíg a versenytársak betörnek a piacra addig egyeduralkodóként lehetünk jelen a piacon.
     
  • A piac tágításának eszköze igen jelentős részben az un. manufactured demand, vagy másnéven létrehozott kereslet. Értem ez alatt, hogy amíg az emberek nem tudtak semmit az iPad-ről nem forogtak álmatlanul az ágyukban, hogy márpedig nekik egy specifikus feladatokra optimalizált multi-touch táblagép kell. Ha már meglévő kereslet lett volna a táblagépek iránt, akkor nyilván elterjedtek volna. Az Apple tehát kitalált egy eszközt és megteremtette a keresletet iránta. Ez nagyon bravúros dolog, minden folyamatos növekedésre kárhoztatott nagyvállalat álma, biztos vagyok benne hogy tanítani fogják az egyetemeken.
     
  • Kézbe venni és megszeretni. Így tunám jellemezni azt a kb. 5 percet amit eddig az eszközzel töltöttem az XMS-ben. Nehéz leírni mi miatt ennyire vonzó dolog az iPad, talán a hatalmas és gyönyörű érintőkijlező ami megragadja az emberket és valami teljesen újszerű élményt nyújt. Az eszköz annyira magától értetődő, hogy azon csodálkozik az ember, hogy hogy lehet az hogy nem volt eddig ilyen.
     
  • Nem must-have hanem egy nice-to-have cucc. Lehet nélküle élni, de minek?
     
  • Villámgyors, de tényleg.
     
  • Az iPad nem egy nagyra nőtt iPod Touch, hanem az iPad Touch egy összement iPad. Aki csak képeket és videókat néz az nem tudja, hogy mennyire erőteljes önmagban az a tény, hogy NAGY a kijelző. Az iPad után visszatérni az iPhone "kvarcjáték" szerű kijelzőjére olyan, mintha a kőkorszakba lépnénk vissza. Az iPad az IGAZI, az iPhone egy szükséges miniatűr kompromisszum.
     
  • Nagyon egyetértek, azzal a véleménnyel, hogy az iPad esetében megtörténik az a varázslat ami eddig nem nagyon történt meg más eszköz esetében, hogy használat közben színte eltűnik maga az eszköz és csak az épp futatott alkalmazás marad. Az iPad megszűnik egy technikai eszköz lenni, térkép lesz, könyv, jegyzetfüzet, újság, böngésző. Ez szerintem a legfontosabb, és ettől igazán forradalmi eszköz.
     
  • Külföldi útra simán helyettesíti a laptopot, negyed akkora súllyal, ötszörös akku idővel. Én ha munka ügyben is utazok, videózni, netezni és skype-olni viszem a Macbook Pro-t, ezeket az iPaden is meg fogom tudni oldani.
     
  • A hátsó kamera egy ilyen eszközön szerintem nevetséges.
     
  • Elülső kamera Skype miatt nem lett volna baj, de számomra messze nem létszükséglet, tudom van akinek ez fontos. Majd a következő modellben.
     
  • A multitasking körüli herce-hurca ősszel megoldódik. Én eddig kizárólag az iPhone-on autós navigáció közben beérkező hívások esetében hiányoltam ezt, egyébként fel sem tűnt 3GS-en már annyira gyors az alkalmazások közötti váltás. Az iPad-en is érdektelen számomra ez a featúra, de nyáron(iPhone)-összel (iPad) betömi a síró geekek száját, pont mint az MMS esetében az iPhone-nal. Egyel kevesebb cikizhető dolog. Ráadásul, mint a kopipészt esetében az Apple multitask megoldása sokkal elegánsabb és jobb az eddigieknél a dedikált API-k miatt.
     
  • Az iPhone-nal való pányvázást úgy fogom megoldani, hogy az iPhone-t egy JB-es applikáció (MyWi) segítségével vezeték nélkül access pointá változtatom és csatlakozok hozzá az iPad-el.
     
  • Szeritnem a Flash hiánya kényelmetlen. Nekem, mint usernek biztos fog bosszúságot okozni ha belefutok egy flash alapú oldalba böngészés közben. Értem én, hogy az Apple harcol az Adobe ellen és felthetően van is akkora piaci szereplő, hogy az ő támogatására idővel minden meglesz HTML5-ben (lsd Vimeo), de addig is mi szívunk.
     
  • Előre kacagok a iPad-killereken.
     
  • A legtöbbet a kanapén és az ágyban fekve fogom használni.
     
  • Film szempontból lehet a 16:9-es képernyő jobb lett volna, de sokkal bénábban néznek ki a 16:9-es táblák.
     
  • Én egy 16GB-os alap változatot fogok venni, egyenlőre még formálódik, hogy honnan. Semmi esély, hogy egy újabb net előfizetést tartsak fent az iPad miatt. Véleményem szerint az applikációkra, könyvekre, videókra elég lesz. Az iPad számomra nem szükséges, hogy média tár legyen. Amit ÉPP olvasni-nézni-hallgatni akarok azt fogom rátenni. Nem gondolom egyébként, hogy fogok rajta zenét hallgatni, arra valahogy természetesebbnek érzem az iPhone-t. Viszont ha meglesz, akkor a videocastok és a sorozatok tuti eltűnnek az iPhone-ról.
     
  • Köszönöm, hogy elmondhattam!


     

 


2 komment

Címkék: apple ipad

A bejegyzés trackback címe:

https://dewla.blog.hu/api/trackback/id/tr781914479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prezzey · http://www.prezzey.net 2010.04.26. 10:42:50

Hála LacKacnak én is kipróbáltam tegnap este. Nem tudtam, hogy nem nyomásérzékeny! :O Úgyhogy kicsit csalódás volt, szép meg minden, de így nem igazán tudnék mit kezdeni vele, lévén nekem egy tablet fő funkciója továbbra is a rajzolás. (Jó, tudom, kisebbségben vagyok :/ ) A DS is tudja, igaz a DS viszont nem multitouch.

Majd biztos lesz belőle nyomásérzékeny változat is, de ez meglepett, tényleg senkinek nem volt fontos azok közül, akik kipróbálták? Vagy csak elveszett a zajban? Pedig régebben az Apple-nek a grafikusok voltak "a" célközönsége.

Viszont képregényeket frankón lehet rajta olvasni, az tetszett. (Kicsit lehetne még nagyobb a képernyő >:D de majd biztos jön ebből is a maxi kiadás, lásd még Kindle.)

Más a témában: a legjobb amikor a 3.5 éves Lenovo X60T-met iPadnek titulálják a vonaton :D Gyakran kapok rá megjegyzéseket, de régebben ezek abban merültek ki, hogy "mi ez - mennyibe került - hol lehet venni" esetleg "ez ami rajta van ugye nem Windows? Miez?". (Ennyi idő alatt egy ember találta el, mi van rajta, egy meg hasonlót tippelt.) Most viszont úgy látom hogy kezd bekerülni a köztudatba, hogy van ilyen, van aki mondja, hogy jé tablet PC, van aki meg egyenesen az iPadra tippel.

Nemzetközi gyors, de harmadosztály, szóval nem a felsővezetők utaznak vele :D úgyhogy ezt már el lehet mondani, hogy megtette Steve Jobs a számítástechnikáért, bedobta a köztudatba ezt a formátumot. Még arra leszek kíváncsi, mennyire lesz a tablet PC szinonímája az iPad, mint Amerikában a fénymásolónak a xerox machine.
süti beállítások módosítása