Utolsó kommentek

  • Rio Arnett: Klassz az oldal, jó, hogy sok minden egy helyen megvan. Csupán figyelmetekbe ajánlanék egy oldalt,... (2012.05.27. 11:03) Sorozatokról röviden
  • DeadBodiesEverywhere: Szia, megvettem a kártyát, szétvágtam microsim -nek, beraktam az Ipadba, szépen működik, A forgal... (2011.02.02. 19:08) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Elég szarul van leírva, és az eladók sincsenek a toppon általában. A csomagokat is a 3000-ből vesz... (2010.12.29. 00:55) Mire jó az iPad?
  • DeadBodiesEverywhere: Értem. Vhogy nekem ez a csomag és 5ft/MB nem jött át mint különbség. Azt hittem h rátöltöm a 3000... (2010.12.28. 23:10) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Hi, Nem így működik. A ReloadNet-nek két féle működési lehetősége van. Rakszr rá mondjuk 5000 ft-... (2010.12.28. 06:55) Mire jó az iPad?
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

Nike+

Konnektor.org - Dewla Blog Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Podcast Feed


All time favorites

Star Trek: Voyager, DS9, TNG
Buffy
Angel
Veronica Mars
Firefly
Sopranos

iPhone 3G Hungarian Launch Party, avagy a 64. magyar szifon története

2008.08.22. 07:56 Dewla

Tegnap ott voltam a MOM Parknál, hogy az elsők között kaparinthassam meg az új iPhone 3G-t. Hivatalosan a program 22.00-kor kezdődött, és éjfélkor engedték be az első vásárlót. A helyszínt nagyon jól megcsinálták, jó zene szólt, a MOM Park falára vetítették ki nagyban a visszaszámlálást, közben időnként Tilla lökte a sódert, valamint szendvicsekkel és italokkal kínálták a sorban állókat. Mindenképp szerettem volna menni, de azért nem akartam túl korán érkezni és sokat várni. 22.00-ás érkezést lőttem be, végül 22.15 körül áltam be a sorba. Ekkor már előttem volt azért sor, de nem tűnt vészesnek (minden második embernél iPhone persze). 23.00-kor elkezdtek sorszámot osztogatni érkezési sorrendben.  

A 64. számot kaptam, egy ismerősöm aki kb. egy órával utánam érkezett már a 120-asat. Én még láttam a 150-es sorszámú versenyzőt is. Tizenöt perccel éjfél előtt dobpergés közepette egy fekete ládában megérkeztek a készülékek, biztonsági őrök, meg páncélkocsi, meg minden. Az alábbi videón az utolsó másodperceket tekinthetjük meg (jobb minőségben itt).

 Éjfélkor bement az első srác, aki több, mint fél órát töltött bent. Kijövetelekor számtalan interjúztató rohant rá, hogy mégis milyen érzés lehet. Elmondása szerint nem is akart első lenni, és nem akart ekkora felhajtás (persze adódik a kérdés, hogy akkor vajon miért állt be a sorba fél ötkor...). 

Szóval lassan indult a dolog, állítólag technikai probléma is volt. Aztán szép lassan elkezdték beengedni az embereket. Itt jött a tegnap este legnehezebb része, mert a sor nagyon lassan haladt, és már visszaszámlálás sem volt. Az adatok egyeztetése, szerződések kinyomtatása, stb időbe kerül. Nagy nehezen kb. hajnali kettőkor én is bejutottam az üzletbe, ahol szerintem legalább 15 T-mobilos munkatárs pörgött folyamatosan. Látszott rajtuk, hogy mindenki mindent megtesz, hogy a kinti sor minél gyorsabban menjen. Extra munkaállomásokat állítotak be, engem pl. hátul egy irodában szolgáltak ki. A választásom végül egy fekete 16 gigásra esett, és utolsó pillanatban meggondoltam magam, és aláírtam a 2 évet. Így Ikon 400-as díjcsomaggal 47.920 Ft-ba került az eszköz. Talán nem lesznek annyival jobbak a díjcsomagok két év múlva, ha valami tuti kijön akkor van még olyan SIM a környezetemben amin nincs hűség, akkor meg miért ne spóroljak 42.000 Ft-ot. Ráadásul komolyabb díjcsomagra bármikor válthatok.

 A T-mobile szervezése remek volt, igazán kitettek magukért. Eddig ehhez hasonló termékbemutató szerintem nem volt Magyarországon. Ami nekem továbbra is érdekes, hogy miután maga az esemény ilyen nagyszabású volt (még celebek is voltak a VIP részlegen, bár ezt én nem láttam), miért nem marketingelték jobban? Lehet direkt azért, mert ha 1000 ember érkezik a helyszínre az már túl sok? Nem is lett volna annyi telefon, és ügyintéző sem, hogy kiszolgálja őket.  Azt tudom elképzelni, hogy ez a nagy felhajtás az utólagos sajtónak szólt. Hogy másnap minden netes portál címlapján ott legyen, hogy mekkora buli volt, mekkora király a T-mobile, és emberek ott állnak a sorban hajnalban akkora nagy dolog ez. Ez tök jól mutat a médiában, de azért azt nem akarták, hogy botrányba fulladjon az egész, hiszen az 500. ember kb. a post megjelenésekor (14.15 körül) venné át a telefonját.

 Megvan tehát a cucc, pár napon belül részletes beszámolót fogok írni (Röviden: Király!). Összességében tehát viszonylag jókor érkeztem, mert aki 2 órával előbb akart bejutni annak 5 órával korábban kellett odamennia, aki pedig 1 órával utánam érkezett az meg kb. 2.5 órával jutott be később. Azért így is durva volt 4 órát sorban állni, egyszer érdekes volt egy ilyenen is részt venni. Azért ha előre tudom, hogy fél háromra érek haza nem biztos, hogy elindulok. Azt nem mondanám, hogy jól éreztem magam, elvoltam, dumálgattam a körülöttem állókkal, Nintendóztam. Elmondható, hogy enyém tehát a 64. magyarországi iPhone 3G, egy fekete 16 GB-os modell, HA!

 

 


4 komment

Címkék: iphone

A bejegyzés trackback címe:

https://dewla.blog.hu/api/trackback/id/tr77627107

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Mosolygós lányok, Ferrari, iPhone 3G - gaba feljegyzései 2008.08.25. 12:05:08

[...]Handras: iPhone Launch party képek Game, Gadget, TV: iPhone 3G Hungarian Launch Party, avagy a 64. magyar szifon[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steve Jobs · http://appleblog.blog.hu/ 2008.08.23. 19:20:27

Gratulálok a telefonhoz, meg érdekes volt olyan valakinek a postját olvasni, aki nemcsak rohangált a helyszínek között, hanem végigállta a sort.

-Thingol- · http://iTouch.hu 2008.08.24. 18:51:20

Szia dewla, emiatt kerestelek MSN-en is, de mivel nem igazán vagy ott, ezért gondoltam papírra vetem a gondolatom.

Az alapötlet onnan indult, hogy nem nagyon akartak az emberek jailbreakelni az új, legal szifont. namost, hogy azért mégse legyen olyan drága az app store, ezért az emberek összeállhatnának ilyen "csoportokba" (azért öten, mert, ha jól tudom, annyi gépre lehet hitelesiteni egy account-ot), és csinálhatnának egy külön accountot, ahova befizetnek X pénzt. így értelemszerűen az appok költésge öt felé osztódna, mert senkinek sem kéne megvenni azt, amit már a másik megvett. persze ehhez az emberek között komunikációnak és bizalomnak kell lennie : )

ez elvileg belefér az Apple féle fairplay-be (5 gépes authorize és végtelen iPodra rakás - zenéknél. appoknál nem vagyok benne biztos). De szerintem egy próbát vagy egy utánajárást megér a dolog.

szerinted? bocs a helyesírási hibákért, most nincs sajnos időm javítani

koh 2008.08.30. 01:14:05

Üdv. Gari hogy van a készülékre ? 1 év vagy 2 ?

Dewla · http://konnektor.org 2008.08.30. 16:11:21

12 hónap T-mobileos garit adnak hozzá. Gondolom javíttatni is hozzájuk kell vinni nem az Apple szervízbe.
süti beállítások módosítása