Utolsó kommentek

  • Rio Arnett: Klassz az oldal, jó, hogy sok minden egy helyen megvan. Csupán figyelmetekbe ajánlanék egy oldalt,... (2012.05.27. 11:03) Sorozatokról röviden
  • DeadBodiesEverywhere: Szia, megvettem a kártyát, szétvágtam microsim -nek, beraktam az Ipadba, szépen működik, A forgal... (2011.02.02. 19:08) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Elég szarul van leírva, és az eladók sincsenek a toppon általában. A csomagokat is a 3000-ből vesz... (2010.12.29. 00:55) Mire jó az iPad?
  • DeadBodiesEverywhere: Értem. Vhogy nekem ez a csomag és 5ft/MB nem jött át mint különbség. Azt hittem h rátöltöm a 3000... (2010.12.28. 23:10) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Hi, Nem így működik. A ReloadNet-nek két féle működési lehetősége van. Rakszr rá mondjuk 5000 ft-... (2010.12.28. 06:55) Mire jó az iPad?
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

Nike+

Konnektor.org - Dewla Blog Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Podcast Feed


All time favorites

Star Trek: Voyager, DS9, TNG
Buffy
Angel
Veronica Mars
Firefly
Sopranos

iPhone 2.0 internet beállítási problémák (APN)

2008.07.31. 16:28 Dewla

Az iPhone 3G-ról szóló írás előtt, jöjjön egy gyors közérdekű:

A 2.0-ás iPhone szoftverben, valami számomra teljesen rejtélyes oknál fogva kihagyták az internet beállításokat. Az Apple azt találta ki, hogy a létező összes szolgáltatótól bekéri a beálíltásokat, és a készülék magától alkalmazza azokat attól függően, hogy melyik hálózaton dolgozik épp.

Ez idáig mind szép és jó, de pl. a T-mobile HU szolgáltatónál nem jók a beálíltások. Az ügyfélszolgálat azt mondja, hogy az APN helyére írjuk "internet" míg felhasználóra és jelszóra nincs szükség. A gyári pwn-elt 2.0-ás firmware-ben nem ezek a beálíltások szerepelnek, éppen ezért a telefon nem is tud hozzáférni az internets-hez EDGE-en keresztül a 2.0 felrakását követően.

Nem állítom, hogy mindenki szembesül ezzel a problémával, biztos függ a firmware-től, a szolgáltatótól, meg mindentől, de ha velem előfordult, másnál is előfordulhat.

Kétféle megoldást van. Az egyik, hogy be SSH-zunk a telefonba és a /System/Library/Carrier Bundles/ könyvátban megkeressük a mi szolgáltatónkat és ott a configuration.plist file-t egy plist editorban átírjuk. Ez sokakat elrettenthet, van egyszerűbb út is.

Töltsük le az Apple honlapjáról az iPhone Configuration Utility-t. Installálást követően hozzunk létre egy új profilt, ahol a feltétlenül szükséges adatok kitöltése után megadhatjuk az APN-t, a felhasználónevet és a jelszót. Ezután a "Share" gombra kattintva küldjük el a kész profilt egy olyan email címre amit elérünk az iPhone-ról. A kapott file-t megnyitva installálju fel a profilt. Nincs más hátra, mint újraindítani a telefont és már megy is a net.

Én egy akadályba ütköztem, az progi addig nem engedte elküldeni a file-t amíg nem adtam meg felhasználónevet és jelszót, márpedig a T-mobile-nál nem kell ilyesmi. Szerencsére úgy is működik, ha felhasználónak azt adjuk meg, hogy "wap", jelszónak pedig "Wap" nagy W-vel.


1 komment

Címkék: iphone

A bejegyzés trackback címe:

https://dewla.blog.hu/api/trackback/id/tr96594576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benny 2008.08.03. 22:29:40

Azert hagytak ki a netbeallitasokat, mert az uj iPhone gyarilag tartalmazza sok szolgaltato beallitasait, viszont a magyar T-mobile ebbe nem tartozik bele, ezert kell vatazsolni mas kartyaval/plist-atirassal.
süti beállítások módosítása