Utolsó kommentek

  • Rio Arnett: Klassz az oldal, jó, hogy sok minden egy helyen megvan. Csupán figyelmetekbe ajánlanék egy oldalt,... (2012.05.27. 11:03) Sorozatokról röviden
  • DeadBodiesEverywhere: Szia, megvettem a kártyát, szétvágtam microsim -nek, beraktam az Ipadba, szépen működik, A forgal... (2011.02.02. 19:08) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Elég szarul van leírva, és az eladók sincsenek a toppon általában. A csomagokat is a 3000-ből vesz... (2010.12.29. 00:55) Mire jó az iPad?
  • DeadBodiesEverywhere: Értem. Vhogy nekem ez a csomag és 5ft/MB nem jött át mint különbség. Azt hittem h rátöltöm a 3000... (2010.12.28. 23:10) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Hi, Nem így működik. A ReloadNet-nek két féle működési lehetősége van. Rakszr rá mondjuk 5000 ft-... (2010.12.28. 06:55) Mire jó az iPad?
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

Nike+

Konnektor.org - Dewla Blog Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Podcast Feed


All time favorites

Star Trek: Voyager, DS9, TNG
Buffy
Angel
Veronica Mars
Firefly
Sopranos

Dodo

2010.06.29. 17:38 Dewla

A dodo egy pár száz éve kihalt madár neve, amiért ez most érdekes, mert erről a madárról kapta a nevét az az iPad tok, amit lassan négy hete rendeltem magamnak (még nem jött meg).

 Ez eddig nem nagyon érdekes önmagában. De ha kicsit jobban megnézzük a tokot és az azt gyártó manufaktúrát, akkor láthatjuk, hogy a mai tömegtermelés és tucat szilikon tokok világában igenis érdemes az ilyesmin elidőzni egy picit.

A fő különlegessége ennek a toknak, hogy San Fransico-ban kézzel, valódi könyvkötő technológiával állítják elő, ezt a Moleskine-hoz nagyon hasonló tokot, amiben az iPad egy keménykötésű könyvhöz hasonlít (az analógia, hogy az iPad-et könyvszerűen használja az ember, külön találó). A belső fa keretet, amibe maga az iPad kerül kézi munkával bambuszból csinálják. Engem teljesen magával ragad az a gondosság és precizitás, amivel ez a pár fiatal megalkotta ezt a terméket. Látszik rajta, hogy szívük lelkük benne, időt és energiát nem kíméltek, hogy a lehető legjobb minőségű, legjobban használható terméket tudják a piacra dobni. Figyeljük meg a következő képen a részleteket:

Aprólékosan kidolgozott, gyönyörű munka. Ami miatt ezt fontosnak tartom kiemelni, mert véleményem szerint így érdemes bármibe belefogni. Ezzel a lelkesedéssel, ezzel a részletekre való odafigyeléssel. Pár ember, egy ötlet és egy kis műhely. Ennyi az egész. Talán az Apple-ben is a részletekre való szinte megszálott odafigyelést szeretem a legjobban (legyen szó ikonokról, vagy az iPhone hangszórójának rácsozatáról).

Nem valamiféle elszállt luxus termékről van szó. 50 dollár, azaz 10-12 ezer forint az ára. Meg lehet nézni az XMS honlapján a legközönségesebb Griffin műbőr-polár tokok pont ennyibe kerülnek, de van szénszálas borzalom is 15.000-ért.

Maximum respect a Dodo Case gyártóinak, a kemény munka, és a tökéletességre való törekvésük meghozta a sikert. Jelenleg 4-6 hét a várakozás egy ilyen tokra, ami nyilvánvalóan azt jelenti, hogy nem bírnak eleget gyártani. A neten a review-k áradoznak róla, hamar híre ment. Annyira sok a megrendelésük, hogy inkább Július 1-től 10 dollárral megemelik az árat, így is vinni fogják, mint a cukrot (túlkereslet esetén a racionális magatartás a kapacitás bővítése, vagy áremelés). Mert sok emberben van igény arra, hogy olyan tárgyak (is) vegyék körül amelyek szerethetők, amelyeket öröm kézbe venni.

Ha megjött beszámolok róla.

Záráskét álljon itt két kép, hogy a tok nem csak szép, de igen praktikus is.


4 komment

Címkék: apple

A bejegyzés trackback címe:

https://dewla.blog.hu/api/trackback/id/tr232119059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qsoe 2010.06.30. 11:53:00

Az iPad megjött már? Arról mért nem hallunk?

Dewla · http://konnektor.org 2010.06.30. 12:17:01

Pénteken érkezik haza Franciaországból, szombaton talán már nálam lesz. Wifi+3G model 32 gigás.

prezzey · http://www.prezzey.net 2010.07.01. 01:35:33

Ez tetszik, szeretem a kézműves dolgokat és szerintem nagyon jól eltalálták, hogy milyen csoportra célozzák be a terméket (ha már a könyvkötészetre az igény mint olyan kezd megszűnni :[ ). Szóval maga a tárgy is jó meg a marketingstratégia is jó. Ezt most tényleg minden szarkazmus nélkül mondom!

(iPadet továbbra se vennék, félreértés ne essék ;D )

Dewla · http://konnektor.org 2010.07.01. 08:20:30

A 5th Avenue launch-nál osztogattak 10 dollárra kedvezményre jogosító kuponokat egyébként a sorban álló tömegnek. Szerintem ez elég is volt, hogy szájra kapjon. Jól csinálják na.
süti beállítások módosítása