Utolsó kommentek

  • Rio Arnett: Klassz az oldal, jó, hogy sok minden egy helyen megvan. Csupán figyelmetekbe ajánlanék egy oldalt,... (2012.05.27. 11:03) Sorozatokról röviden
  • DeadBodiesEverywhere: Szia, megvettem a kártyát, szétvágtam microsim -nek, beraktam az Ipadba, szépen működik, A forgal... (2011.02.02. 19:08) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Elég szarul van leírva, és az eladók sincsenek a toppon általában. A csomagokat is a 3000-ből vesz... (2010.12.29. 00:55) Mire jó az iPad?
  • DeadBodiesEverywhere: Értem. Vhogy nekem ez a csomag és 5ft/MB nem jött át mint különbség. Azt hittem h rátöltöm a 3000... (2010.12.28. 23:10) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Hi, Nem így működik. A ReloadNet-nek két féle működési lehetősége van. Rakszr rá mondjuk 5000 ft-... (2010.12.28. 06:55) Mire jó az iPad?
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

Nike+

Konnektor.org - Dewla Blog Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Podcast Feed


All time favorites

Star Trek: Voyager, DS9, TNG
Buffy
Angel
Veronica Mars
Firefly
Sopranos

Sony PS3 mint Blu Ray lejátszó

2009.01.07. 12:02 Dewla

Kísértetiesnek érzem a PS3 helyzetét amióta eldőlt a DVD-t leváltó lemezek formátumháborúja, és a HD-DVD hasonló sorsa jutott, mint anno a Betamax a VHS-el szemben.

Ez nagy győzelem a PS3-nak, mert így a következő generációs konzolja vonzóbb vétellé vált, mivel eleve tartalmaz egy Blu Ray lejátszót. Pár hónappal ezelőtt egy vadi új PS3 ára (kb. 90.000) pont megegyezett egy asztali Blu Ray lejátszó árával. Akkor már nyilván PS3-at érdemes venni és még játszani is lehet vele.

Ez a helyzet ami borzalmasan ismerős. Sok évvel ezelőtt amikor a PS2-t vettem ugyan ez volt a helyzet. A DVD nagyon új és high-tech volt, aki 10 fölötti dvd filmmel rendelkezett az már durvának számított, mivel egy DVD film 8-10.000 forint körül mozgott. Az asztali lejátszók megfizethetetlenek voltak, de 70.000 körül már lehetett kapni PS2-t amiben volt DVD lejátszó. Én ebben a helyzetben vásároltam a PS2-t, és óriási nyertesnek éreztem magam, hiszen lett egy király játékgépem (az első konzolom egyébként) és egy DVD lejátszóm is, amivel le tudtam játszani azt a három filmem amim volt.

(A PS2 előtt DVD olvasó volt a számítógépemben egy DVD dekóder kártyával, ami rá volt kötve a tv-re és az erősítőre. Az akkori gépek nem voltak elég erősek, a DVD lemezek lejátszához, és digitális hangkimenet sem volt rajtuk)

Mindenkinek jól látható a Blu Ray analógia. Ma 8.000 Ft egy Blu Ray film, az asztali lejátszók drágák, és ott csábít a PS3. De már most elindult az a folyamat ami a DVD-kel történt. Ma egy mindent tudó dvd lejátszó 9.000 Ft (30.000-ért már nagyon igényest kapni), egy film pedig 500-3000 között mozog. A Blu Ray lejátszók karácsonykor már 60.000 forintért voltak kaphatók és már 5.000 Ft-os filmet is láttam. Elindult tehát a folyamat. Már van felára a PS3-nak az asztali lejátszóhoz képest (azért még mindig megéri). Két éven belül 990 lesz egy Blu Ray film és 15.000 a lejátszó.

A konklúzió tehát az, hogy nem érdemes nekem most PS3-at venni a Blu Ray, és a Metal Gears Solid 4 és a God of War 3 miatt. Úgy általában nem érdemes most beleugrani a Blu Ray vonatba amikor végre elkezdtek zuhanni az árak.

Persze akinek megvan a Full HD-s tv-je, meg a Dolby Tru HD-t tudó erősítője akar venni egy konzolt mert még nincs neki az mindenképp PS3-at vegyen és akkor kipipálta a Blu Ray-t is. Én úgy tervezem, hogy 30.000 forint környékén szeretnék venni  valami normálisabb asztali Blu Ray lejátszót. Addig várok. PS3-at meg fogok valakitől kölcsön kérni egy hónapra és a fent nevezett (egyébként kihagyhatatlan) két játékot végigviszem.

Ami aggaszt még, hogy most akkor újra az összes filmet (és sorozatot) újra elkezdik kiadni Blu Rayen. Nyilván rá akarnak venni, hogy cseréljem le a több száz darabos DVD gyűjteményemet. Megvannak az alap filmek szép díszdobozban, meg a jobbak eredetiben. Most új keresletet próbálnak kreálni. Ellen kéne tudni állni, mert lehúzás. Persze hogy lehetne ellenálni mondjuk egy Gyűrük Ura, vagy egy Star Wars Blu Ray változatnak...


1 komment

Címkék: gadget

A bejegyzés trackback címe:

https://dewla.blog.hu/api/trackback/id/tr48863179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wice 2009.01.16. 17:45:32

asszem kisse elsiettek ezt a bluray dolgot (a hd-dvd-t meginkabb, mivelhogy vesztett).

a dvd-nek nem igazan kellett sok ido, h meghoditson mindenkit, a sokkal jobb es tartosabb (nem utolso sorban hagyomanyos teveken is elvezheto) minosegu kep mellett annyi hasznos funkciot tartalmazott (direkt jelenetvalasztas, valaszthato feliratok es szinkron, extrak), h tenyleg megerte ra valtani, emellett csak lejatszot es lemezt kellett hozza venni.

a bluray-hez a lejatszo es lemez mellett kell egy uj nagykepernyos teve is, raadasul a nagyobb felbontason kivul semmilyen egyeb pozitivuma nincs a dvd-hez kepest, amibol egyebkent epp csak nemregiben vasarolta ossze mindenki a gyujtemenyet, ez pszichologiailag is neheziti az atallast. szerintem meg jopar evnek el kell telnie (pl nagy hdtv csatorna valasztek is kell ahhoz, h sokaknak megerje nagykepernyos tevet venni), h a bluray piac felfusson, mar ha egyaltalan felfut valaha, es nem az lesz, h addigra az online letoltheto (v pay-per-view-val nezheto) hd videok okafogyotta teszik az egesz fizika adathordozo kerdest.

majd meglassuk.
süti beállítások módosítása