Utolsó kommentek

  • Rio Arnett: Klassz az oldal, jó, hogy sok minden egy helyen megvan. Csupán figyelmetekbe ajánlanék egy oldalt,... (2012.05.27. 11:03) Sorozatokról röviden
  • DeadBodiesEverywhere: Szia, megvettem a kártyát, szétvágtam microsim -nek, beraktam az Ipadba, szépen működik, A forgal... (2011.02.02. 19:08) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Elég szarul van leírva, és az eladók sincsenek a toppon általában. A csomagokat is a 3000-ből vesz... (2010.12.29. 00:55) Mire jó az iPad?
  • DeadBodiesEverywhere: Értem. Vhogy nekem ez a csomag és 5ft/MB nem jött át mint különbség. Azt hittem h rátöltöm a 3000... (2010.12.28. 23:10) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Hi, Nem így működik. A ReloadNet-nek két féle működési lehetősége van. Rakszr rá mondjuk 5000 ft-... (2010.12.28. 06:55) Mire jó az iPad?
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

Nike+

Konnektor.org - Dewla Blog Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Podcast Feed


All time favorites

Star Trek: Voyager, DS9, TNG
Buffy
Angel
Veronica Mars
Firefly
Sopranos

Szép új "new update is available" világ...

2008.11.21. 11:33 Dewla

A tegnap este a mai reggellel egybekötve a szoftverfrissítések jegyében telt. Azt biztos mindenki megszokta, hogy időnként különböző dolgokat frissíteni kell. Nekem most valahogy nagyon összejöttek a dolgok. Bár a legtöbb frissítés nem hoz jelentős változást azért érdemes figyelni az eszközeinken futó szoftverek frissen tartására, mert valóban javíthatják a felhasználó élményt.

Lássuk akkor felsorolás szinten mikhez telepítettem szoftverfrissítéseket:

  • XBOX360 dashboard frissítés, New XBOX Experiende, új kezelőfelület, avatarok. Aránylag pofás, a régi már tényleg elavult volt. Az avatarok pofátlanul koppintják a Mii-ket
     
  • Wii Menu update. Elkezdett kéken villogni a Wii, mondta hogy update, én nyomtam. Semmi különbséget nem veszek észre
     
  • iTunes 8.2 és Quicktime H.264 update. A 8-as iTunes-hoz frissítés. Hibajavítások, stabilitás... bla, blaaa *ásít* A Quicktime frissítés pedig csak az iChat-et érinti, amit sajnos nem használok, mivel alig van ismerősöm aki használja
     
  • Plex 0.7 frissítés. A ma elérhető legjobb Mac-es média center alkalmazás a Plex a 0.5-ös verzióról most ugrott egy nagyot és kiadta a 0.7-est, számos javítást tartalmaz az új verzió, átgondoltabbak a menük, javult a kompatibilitás. Telepítése ajánlott mindenkinek aki szereti.
     
  • Samsung Series7 LCD 1010.0 szoftver frissítés. Új szoftver jött ki a TV-hez. Van a TV-n USB és egy pendrive-ra kell felmásolni a frissítést bedugni a tv-be és onnan telepíteni. Mintha a menü gyorsabb lenne, de lehet csak bebeszélem magamnak. Egyébként elfelejtett minden beállítást...
     
  • Harman/Kardon AVR255 erősítő firmware update. Meglepő módon az erősítőnek is frissíthető a szoftvere. Miután ez egy új és elég bonyesz típus, elég sok hibajavítást tartalmaz a frissítés. Igazából ezt a frissítést MÉG nem raktam fel, mert érthetetlen módon az erősítőt RS-232 azaz SOROS (!) porton keresztül lehet frissíteni. Most lőhetek valahonnan egy soros-usb kábelt. Ilyet. Mivel ez az erősítő lesz a lelke a konfigurációnak így ezt mindenképp megteszem. A soros portból már sejteni lehet, hogy windows kell a frissítésnek, Vmware-t nem kockáztatom meg, így majd egy kölcsön laptoppal fogok frissíteni
     
  • iPhone 2.2 software update. Pár újdonság, a Google Maps-ben jópofa az utca nézet (bár le kell szúrnunk egy tüskét és csak utána tudjuk lekérni az utca nézetet, csekély fél órába telt mire rájöttem), végre ki lehet kapcsolni a helyesírás javaslót. Bár már a 2.1-ben is lényegében ki lehetett kapcsolni azzal ha magyarra állítottuk a billentyűzetet, azért a telefonkönyvből a neveket előszeretettel ajánlotta fel az sms közepén az arra legalkalmatlanabb pillanatban. Eszter pont tegnap este panaszkodott, hogy mekkora hülyeség már, hogy nem lehet kikapcsolni. Erre másnapra megcsinálják :) Javult a Safari, nekem eddig sem volt vele komoly bajom, A Mail-en is reszelgettek picit. A japán rendszerű smiley-khoz hasonlító Emoji támogatás sajnos csak a japánoknak érhető el. Összességében nem egy nagy durranás, baby step forward.

 

Mindenki láthatja, hogy a 48 órával ezelőttihez képest mennyit frissült a világom. Most már, hogy friss a szoftver mindenhol, emelt fővel járhatok az utcán, álmatlan éjszakáim megszűntek, kisütött a nap és a madarak is csiripelni kezdtek. De az ironizálást félre téve látható, hogy erre halad a világ. Nem adok neki 2 évet és az autónkat szoftverét is házilag frissítjük (most még a szerviz teszi). Két élű dolog a technika fejlődése ebből a szempontból. Egyrészt ki lehet adni fél vagy háromnegyed kész termékeket, mert majd később kiadják a javításokat frissítés keretében, és még mi vagyunk hálások hogy törődik velünk a gyártó. Másrészt azért jó is, hogy valóban lehet javítani hibákat, illetve új featúrákat lehet implementálni (jó kis szerkezet mi?) az eszközeinkbe. Itt megint az a probléma, hogy az emberek nagy többsége nem foglalkozik ezekkel a dolgokkal vagy nem hajlandó rá energiát szánni. De tényleg már én sem értem miért kezdtem el túrni a netet, hogy jött e ki új firmware az erősítőhöz. Ami szintén érdekes, hogy a Harman/Kardon oldalán a Product Support/Accessories (tartozékok) menüpont alatt az erősítőm típusát kiválasztva lehetett megtalálni, hogy van új firmware. A termék saját lapján nem. A support menüpont alatt nincs update-s menü. A Samsung oldalán hasonló a helyzet. A magyar honlapon semmi nincs, az angolon megtaláltam, a németen és a francián szintén nincsenek fenn a frissítések. Tehát rendesen nyomozgatni és túrni kell a netet, ha meg akarjuk találni egy két termék frissítésést. Olyan, mintha néhány gyártó nem akarná hogy megtaláljuk. Lehet ez egy teszt, hogy aki ezeket megtalálja az már talán nem vágja haza az adott terméket. Persze még a PC-s építgetős koromból bennem van az ösztön, hogy a legfrissebb firmware-driver-bios az isten. Egy frissítést feltelepítése önmagában is terápiás hatású, még akkor ha semmi érdemleges változást nem hoz. A TUDAT, hogy új szoftver fut a gépen/tv-n/telefonon/stb megnyugtató :)

Mindenestre el kell fogadnunk, hogy erre megy a világ, folyamatosan bombáznak minket a különböző frissítésekkel, és ha megfelelően ki akarjuk használni a vásárolt termékeinket akkor tudatos vásárlóként viselkedve mondjuk fél évente érdemes körbe nézni a neten, hogy érkezett e frissítés a tv-nkhez, erősítőnkhöz, digitális kameránkhoz, nyomtatónkhoz, laptopunkhoz, hűtőszekrényünkhöz, autónkhoz. Azt ne felejtsük el, hogy a legtöbb termék magától frissíti magát, az életünk felfrissíését nekünk magunknak kell csinálnunk!

 


3 komment

Címkék: geekdom

A bejegyzés trackback címe:

https://dewla.blog.hu/api/trackback/id/tr38780966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Garp szerint.. · http://garpszerint.hu 2008.11.25. 14:18:45

Tv-hez frissítés? Hogy mik vannak... Ez nekem új!

Hegyi 2008.11.30. 15:10:16

fúúú a Samsung 7-es széria nagyon szép :)
(ugye lakk fekete + bordó káva?)
az én moncsim is asszem pont ilyen mint a Te TV-d (T220HD)

Dewla · http://konnektor.org 2008.11.30. 22:27:57

Nem pont olyan, mert at e monitorod a 6-os szériával azonos. Az enyém is bordós szélű, de szogletesebb a design, és picit más a szín is.

ilyen:

www.samsung.com/uk/consumer/detail/gallery.do?group=television&type=television&subtype=tftlcd&model_cd=LE52A756R1MXXU
süti beállítások módosítása