Utolsó kommentek

  • Rio Arnett: Klassz az oldal, jó, hogy sok minden egy helyen megvan. Csupán figyelmetekbe ajánlanék egy oldalt,... (2012.05.27. 11:03) Sorozatokról röviden
  • DeadBodiesEverywhere: Szia, megvettem a kártyát, szétvágtam microsim -nek, beraktam az Ipadba, szépen működik, A forgal... (2011.02.02. 19:08) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Elég szarul van leírva, és az eladók sincsenek a toppon általában. A csomagokat is a 3000-ből vesz... (2010.12.29. 00:55) Mire jó az iPad?
  • DeadBodiesEverywhere: Értem. Vhogy nekem ez a csomag és 5ft/MB nem jött át mint különbség. Azt hittem h rátöltöm a 3000... (2010.12.28. 23:10) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Hi, Nem így működik. A ReloadNet-nek két féle működési lehetősége van. Rakszr rá mondjuk 5000 ft-... (2010.12.28. 06:55) Mire jó az iPad?
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

Nike+

Konnektor.org - Dewla Blog Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Podcast Feed


All time favorites

Star Trek: Voyager, DS9, TNG
Buffy
Angel
Veronica Mars
Firefly
Sopranos

Apple Macbook és Macbook Pro találgatások, spekulációk

2008.09.24. 16:29 Dewla

Jelenleg két Apple számítógépünk van, egy asztali alu iMac és egy fehér Macbook. Én használom az iMac-et, Eszter használja a Macbookot (munkára, sokat). A jelenlegi lakásban ez a felállás teljesen működőképes, az iMac rá van kötve a TV-re és az erősítőre, megy rajta az igen kiválló Plex, nézzük a sorozatokat. De nemsokára költözés és az új helyen ez nem lesz megoldható. Bevallom őszintén, hogy az OS X-et annyira megszerettem, hogy egy ideje már szeretném ha mindenhova magammal vihetném, legyen szó nyaralásról vagy a szomszéd szobáról. Engem is elért az, hogy hordozható gépet szeretnék. Le fogom tehát cserélni valamikor a nem túl távoli jövőben az iMacet egy notebookra. A majdani digitális otthon koncepcióba is jobban illeszkedik egy ilyen eszköz. Lehet már teljesen almafej lettem, de fel sem merül, a windowsra való visszatérés, ill. nem Apple gép vásárlása. Mivel nem fogom minden nap táskában magammal hordozni, ezért Macbook Air szintű méretekre és súlyra nincs szükségem, a fényképek kezeléséhez, videók editáláshoz, sorozatok nézéshez, néha játékhoz viszont teljesítményre van. Az ideális méret pont a 15.4-es jelenlegi Macbook Pro, nem túl pici, nem túl nagy, de azért három kiló alatt van. Hordozni is lehet, teljesítményben pedig egy teljes értékű asztali gép. Miért nem rohanok a boltba de azonnal és veszek egyet a most akciós készletből?

Hát azért, mert mindenki azt pletykálja, hogy na most aztán mindjárt megújulnak a hordozható Apple gépek. Október 14. a dátum a legutóbbi pletykák szerint. Valami lesz, mert az Apple a karácsonyi őrületet az iPodokon kívül valami mással biztos meg akarja lovagolni. Van aki szerint csak a sima Macbook fog kapni alu házat, van aki egészen elképesztő újdonságokat vízionál, kijelzős iPhone szerű touch pad-et, multi touch interfac-el. Valami ilyesmit:

Egyenlőre még azt sem tudjuk, hogy a három hordozható modell közül melyik fog frissülni. Forradalmi újdonságokat nem várok, nagyon valószínűnek tartom, hogy az új többmagos Atom belekerül majd a Macbook Air-be, de a külseje nem változik.

A legtöbben azt tippelik, hogy a Macbook alu burkolatot fog kapni. Ezt elképzelhetőnek tartom (bár mérget nem vennék rá), azzal a kitétellel, hogy fekete szín továbbra is rendelhető lesz. Biztos kap még gyorsabb procit, nagyobb vinyót, a DVD-író nélüli drivenak végre búcsút inthetünk. Nehezen tartom elképzelhetőnek csak a Macbook érdemi frissülését, mert nehezen tudna anélkül megújulni, hogy ne közelítené meg a jelenlegi Macbook Pro teljesítményét. Tehát ha nem csak pár száz Mhz-ről van szó, akkor a Pro-nak is frissülnie kell. A legnagyobb homály és várakozás a Macbook Pro körül van. Abban szinte biztos vagyok, hogy előbb-utóbb négymagos CPU-t fog kapni a MBP, de most még nem fogja megkapni a hiperszuper mindent tudó Nehalem más néven Core i7 procikat, mert azok csak jovőre lesznek elérhetők, de az új generációs Centrino a Montevina nagyonis elképzelhető. Tehát lehet lesz négymagos változat, de benne van a pakliban, hogy csak a kétmagos Montevina lesz elérhető. Vagy mindkettő (választható), ami jó lenne, mert a mobil négymagosok baromi drágák még. Reménykedek HDMI kimenetben, 2008 vége fele ez alap kéne hogy legyen. Ha Montevina alapúak lesznek a gépek akkor tuti lesz HDMI. Opcionális Blu-Ray író szerintem lesz ha nem most akkor valamikor az első frissítésnél, mert már mindenki hangoztatja, hogy a 10.5.6-os Leopard az már támogatja a Blu-Rayt. SSD nehéz kérdés, szerintem nem éri meg még akkora SSD-t beletenni ami egy MBP-ba való.

Egy potenciálisan új MBP külseje nagy kérdés. Lényegében változatlan design-al fut a Macbook Pro 2003 óta, akkor még Powerbook G4-nek hívták. A lenti képünkön egy ilyet figyelhetünk meg. Az, hogy ilyen régóta nem változott a külső nem véletlen. Pont a napokban fogdoztam egy boltban egy 15-öst, és elégedetten csóváltam a fejem, remek forma, letisztult vonalak, nagyon jó billentyűzet, csupa jó és szép anyagok mindenhol. Ehhez a desing-hoz hozzányúlni nagy bátorság. Nyilván csiszolni már nem lehet rajta, csak teljesen új jöhet szóba., de az újnak fel kell nőnie ahhoz a formához ami 5 évig szép tudott lenni, ami technikai eszköznél kiválló teljesítmény. Elképzelhető, hogy a Macbook Air, és az iPhone 3G-nél is tapasztalt elvékonyodó szélű formákkal fogunk találkozni az új Macbookon és MBP-n. Nekem nagyon-nagyon bejön a mostani forma és desing, de szerintem vékonyabb és könnye(de)bb gépre gyúr az Apple. Remélem marad a régi billentyűzet design és nem kapja meg a MBP az Air billentyűit, de valójában attól tartok meg fogja...

Kérdés, hogy ha alu borítást kap a sima Macbook akkor külsőleg pontosan mi fogja megkülönböztetni a Macbook Pro-tól? Nehezen tudom elképzelni, hogy mindhárom Apple notebook egyen alu színű legyen. Szerintem Macbooknál valahogy meg fogják tartani a nem szürke színeket.

Nagyon várom már az október 14-ét, mert akkor végre kiderül. Egy önértékelő post erejéig vissza fogok térni a témára, ha bejelentik az új hordozható gépeket. Meglátjuk mit találtam el, mi az ami meglepetés/csalódás. Látok rá esélyt (ha nem is sokat), hogy nem fog tetszeni az irány ami felé a Macbook Pro fog mozdulni. Ez azért lesz jó, mert akkor az instant lecserélők megkímélt gépeit használtal oclsón le lehet majd vadászni. Ha meg tutiság fog kijönni, esetleg változatlan design komolyabb hardverrel az is jó, feltéve hogy nem lesz nagyon drága. Mindenesetre alig várom már, hogy az új lakásban a kanapén elterülve nézegethessem az iPhoto Library-mat, miközben az AirTunes-on keresztül szólnak a kedvenc zenéim (a Kef KHT3005SE-ből).


1 komment

Címkék: mac gadget

A bejegyzés trackback címe:

https://dewla.blog.hu/api/trackback/id/tr42679537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jofkov · http://www.digitalbridge.hu 2008.09.25. 04:40:59

Ki kell,hogy abranditsalak Dewla!

Akarmi is lesz,en (nagy) valoszinuseg szerint: veszem! Eppen ezert csak a legjobbakat kivanom bele!:-)
süti beállítások módosítása