Utolsó kommentek

  • Rio Arnett: Klassz az oldal, jó, hogy sok minden egy helyen megvan. Csupán figyelmetekbe ajánlanék egy oldalt,... (2012.05.27. 11:03) Sorozatokról röviden
  • DeadBodiesEverywhere: Szia, megvettem a kártyát, szétvágtam microsim -nek, beraktam az Ipadba, szépen működik, A forgal... (2011.02.02. 19:08) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Elég szarul van leírva, és az eladók sincsenek a toppon általában. A csomagokat is a 3000-ből vesz... (2010.12.29. 00:55) Mire jó az iPad?
  • DeadBodiesEverywhere: Értem. Vhogy nekem ez a csomag és 5ft/MB nem jött át mint különbség. Azt hittem h rátöltöm a 3000... (2010.12.28. 23:10) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Hi, Nem így működik. A ReloadNet-nek két féle működési lehetősége van. Rakszr rá mondjuk 5000 ft-... (2010.12.28. 06:55) Mire jó az iPad?
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

Nike+

Konnektor.org - Dewla Blog Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Podcast Feed


All time favorites

Star Trek: Voyager, DS9, TNG
Buffy
Angel
Veronica Mars
Firefly
Sopranos

Keynote, MacWorld 2008

2008.01.17. 10:28 Dewla

Sajnos tegnap nem tudtam azon melegében itt a blogon kommentálni a Macword keynotejában elhangzottakat, de most megteszem.

Menjünk sorban. iPhone frissítés jó, bár semmi sorsfordító featúra nem került be azért kellemesek a változások. Webhelynek ikon a home screenen, valamint a testreszabható home screen, és a csoportos sms is tök jó. Sajnos meg kell várni amíg a hackerek aktivizálják magukat, mert egyenlőre az új firmware nem megy a TurboSIM-el. Viszont jó hír mindenkinek, hogy szoftveres unlockot ígérnek az 1.1.3-hoz.

Számomra picit meglepetés, hogy az Apple TV vonalat így nyomatják, mondjuk valószínű azért, mert eddig eléggé háttérben volt, és ha már kifejlesztették el akarnak belőle adni egy csomót amit gondolom eddig nem sikerült. Most új interface van, video rentals, stb. Ha rá lehet bírni, hogy divx/xvid/mkv-t játszon akkor számomra instant get a cucc a mac mini helyett, bár az 1080P-t nyilván nem tudja.

Time Capsule lényegében nem más, mint egy state-of-the-art wifi router beépített vinyóval, 500 vagy 1TB méretben. Remek eszköz, ha a benne lévő vinyót nem csak a Time Machine Backup-ra lehet használni, hanem pl. media storage-ra is, akkor ez is instant get lesz a későbbiekben, mivel pont egy gyors és megbízható router+hálózati adattár kombóra lesz szükségem.



Az adu ász nyilván a bejelnetett MacBook Air volt (vagy Plasztik Józsi után szabadon Macbooker). Döbbenet design, abszoút azonnal idevele kéne cucc. 1.36 kg, 1.9 mm a legszéleseb pontja. Sajnos nem vagyok egy heavy notebook user, a céges notim is alig mozdul el az asztalról, tehát IGAZÁN nincs rá szükségem, és ezt komolyan sajnálom :) Nézzétek meg azt a gépet az asztalon! Egyszerűen beszarás. Nekem a Macbook Pro féle alu design atombejön, világító gombok überkirályak (bár vakon gépelek de akkor is...). Ha úgy álnék anyagilag hogy 400K-t el tudnék csak úgy játékre tapsolni akkor durván instant get kategória lenne. Sokaknak fáj az 1db USB, meg az optikai meghajtó hiánya, de tegye fel a kezét aki a hordozós laptopjába egyszerre több USB-s cuccot dugott be és ha ez nem lett volna akkor összedőlt volna a világ. Otthon meg lehet egy USB hub, abba bedugva minden. Nyilván a "DVD-t írok a vonaton" sem egy túl reális élethelyzet, ez a gép meg úgyis feltételez egy otthoni desktop gépet, vagy mondjuk az asztalon egy USB Hub-ba bedugott külső vinyó-dvd író-nyomtató-egér-bill kombót pl.

Összességében bár iPhone kaliberű egetrengető bejelentés nem volt, azért kitett magáért az Apple, továbbra is killer designal és innovatív megoldásokka rukkoltak elő. A teljes keynote megtekinthető az apple honlapján:

http://www.apple.com/quicktime/qtv/keynote/

Update: engadget-en tűnt fel ez a kép, ahol egy "otromba" Macbook Pro mellett láthatjuk az Airt. Súlyos.





Szólj hozzá!

Címkék: mac

A bejegyzés trackback címe:

https://dewla.blog.hu/api/trackback/id/tr62300578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása