Utolsó kommentek

  • Rio Arnett: Klassz az oldal, jó, hogy sok minden egy helyen megvan. Csupán figyelmetekbe ajánlanék egy oldalt,... (2012.05.27. 11:03) Sorozatokról röviden
  • DeadBodiesEverywhere: Szia, megvettem a kártyát, szétvágtam microsim -nek, beraktam az Ipadba, szépen működik, A forgal... (2011.02.02. 19:08) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Elég szarul van leírva, és az eladók sincsenek a toppon általában. A csomagokat is a 3000-ből vesz... (2010.12.29. 00:55) Mire jó az iPad?
  • DeadBodiesEverywhere: Értem. Vhogy nekem ez a csomag és 5ft/MB nem jött át mint különbség. Azt hittem h rátöltöm a 3000... (2010.12.28. 23:10) Mire jó az iPad?
  • Dewla: Hi, Nem így működik. A ReloadNet-nek két féle működési lehetősége van. Rakszr rá mondjuk 5000 ft-... (2010.12.28. 06:55) Mire jó az iPad?
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

Nike+

Konnektor.org - Dewla Blog Podcast

Nincs megjeleníthető elem

Podcast Feed


All time favorites

Star Trek: Voyager, DS9, TNG
Buffy
Angel
Veronica Mars
Firefly
Sopranos

A sorozatokról

2007.10.28. 09:53 Dewla

Amint láthatjátok a sidebar-on 23 sorozat van amit figyelemmel követek. Ez sokaknak lehet nagyon sok, pedig annyira egyébként nem az. Megmondom miért.

Első alapvetés evvel kapcsolatban, hogy a tv-ben nincs semmi. Nemrég lett itthon ilyen digitális t-kábel csoda ahol az első hónapban bónus behúzó-rászoktató hónap volt és ennek keretében 70 fölötti csatorna állt rendelkezésre. Való igaz, hogy simán el lehet tölteni a 70 csatorna váltogatásával egy órát análkül, hogy 10 másodpercnél többet bármit néznél. És még a 70 csatorna között sem tudom felidézni, hogy mondjuk pl. egy filmet a tv-ben végignéztem volna. Igazából nem is emlékszem mikor néztem végig utljára egy filmet a tv-ben.

Második alapvetés az, hogy az amerikai sorozatok gyártása az utóbbi pár évben elképesztően magas színvonalra emelkedett. Gyakorlatilag filmes szintű profizmus áll a nagyobb sorozatok mögött. A Sopranos-ban most az utolsó 6. évad közepén tartok és gyakorlatilag mindegyik rész simán elmenne egy önálló filmnek.

Egyébként minden a 24-el kezdődött, S1-et a Kedvesemmel (Kexter) gyakorlatilag 2 nap alatt megnéztük kapcsolatunk udvarlási szakaszában :) Ez volt az első sorozat ami durván berántott. Aki láttott már 24-et az tudja miről beszélek, aki nem az azonnal pótolja s1-3-ig hibátlan 4-6-ig egyre halványabb de még mindig élvezhető, a 7. évadhoz én nagy reményeket fűzök. Aztán egy haverom odaadta a Star Trek Voyager 7 évadát. Előtte én saját magam "Star Wars"-osnak és ez bennem kizárta az hogy "Star Trekes" vagy másnéven "Trekker" legyek. Adtunk esélyt az első pár résznek, és mondhatom, hogy az egyik legjobb sorozatélményemet adta. Mindkettőnknek nagyon tetszett pedig azért a Star Trek nem épp női sorozat. Hibátlan karakterek (Neelixet leszámítva), szinte minden részben volt valami ötlet, valami kedvesség. Pár hónap alatt végeztünk a 7 évaddal. És innen nemvolt megállás. 24 újabb évadoknak a megnézése, neten a sorozatos blogok figyelemmel kisérése, stb.

Most ott tartunk, hogy úgy néz ki az eddig leadott és sikeresebb sorozatok közül ami érdekelt minket azt már megnéztük, (lásd all time favorite sidebar) ezért a legtöbb sorozatnál beértük amerikát, ami azt jelenti, hogy minden héten csak egy újabb rész érkezik.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy pl. a 24, meg a Battlestar Galactica, vagy pl. a Lost, jelenleg nem fut amerikában, tehát most épp nem nézem, de ahogy kb. január magasságában ahogy jön az új season, instang get és watch.

Elképzelhető, hogy a jövőben fogok postokat konkrét sorozatoknak is postot szentelni, bár az ilyesmit óvatosan érdmes nem akarok spoilerezni, hogy aztán a blogot látogató tömeg itt háborogjon.

Addig is ha valakit érdkel valamelyik általam követett sorozatról bármi, vagy ajánlana olyat ami nagyon bejön neki és szerinte érdemes lenne bepróbálni ne fogja vissza magát, lökje a kommentet :)

2 komment

Címkék: sorozatok

A bejegyzés trackback címe:

https://dewla.blog.hu/api/trackback/id/tr63210584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gb 2007.10.29. 23:36:33

How come, hogy a \"The Wire\" c. sorozatot nem latom a sidebar-on? Januartol Season 5, addig meg kell nezni az elso 4et!

Dewla · http://konnektor.org 2007.10.30. 08:39:07

Hmm...eddig valahogy kimaradt....szedem is az első részt bepróbálásra :) Köszi az ötletet, majd beszámolok!
süti beállítások módosítása